Κυβέρνηση … «μαύρα μεσάνυχτα»

 

 


  Κυβέρνηση … «μαύρα μεσάνυχτα»
Και ξαφνικά μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα προέκυψε και η…. αντίστοιχη κυβέρνηση.
Από την σύνθεσή της καταλήγουμε σε ορισμένα συμπεράσματα. Κατ` αρχάς χθες το πρωί οι διαρροές από το Μαξίμου ανέφεραν ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου ( μετά τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες) εμφανιζόταν αποφασισμένος να «τιμωρήσει» τα μέλη της Κυβέρνησης που αρνήθηκαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές και ότι θα τα θέσει εκτός της νέας κυβέρνησης.
Το θέμα το αναπαρήγαγαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα διέδιδε το Μαξίμου,  ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει το μήνυμα σε όλα τα στελέχη του κόμματος ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η πρόοδος της χώρας και η στήριξη των μη προνομιούχων και ότι δεν χωρούν σε αυτή την προσπάθεια προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές.
Τελικά μοιάζει εν τέλει, ο ανασχηματισμός, να έγινε, για να φύγει από την κυβέρνηση …η κα.Κ. Μπατζελή, καθώς είναι και η μόνη που έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος και υπουργοί που αρνήθηκαν τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, τον  «Καλλικράτη» , αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό , όπως ο κ. Μαγκριώτης , η κα Γεννηματά , ο Κ. Ρέππας, ο κ. Μπεγλίτης, ο κ. Καστανίδης , η κα Μπιρμπίλη κ.α ,παρέμειναν στις θέσεις τους  ή και αναβαθμίστηκαν.
Άνθρακες λοιπόν τα όσα διαδίδονταν για την…. πυγμή του κ. Παπανδρέου. Φτηνοί λεονταρισμοί!
Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Παπανδρέου προχώρησε στον ανασχηματισμό για να επαναφέρει στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη. Αναρωτιέται κανείς τι είχαν πετύχει αλήθεια τότε και τι να περιμένει κανείς από αυτά τα στελέχη τώρα που η χώρα βρίσκεται εν μέσω της οικονομικής κρίσης;
Ένα τρίτο συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ο πρωθυπουργός «κατόρθωσε» να καταρρίψει και το τελευταίο οχυρό της αξιοπιστίας του και των δεσμεύσεων που είχε προς τον ελληνικό λαό.
Μετά τα «Λεφτά υπάρχουν» , «Δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις», «Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ» και τόσα πολλά άλλα που απεδείχθησαν αναληθή και αριβιστικές κορώνες , έρχεται τώρα να αποδεσμευθεί από μία βασική δέσμευσή του: τις ολιγομελείς κυβερνήσεις. Τα μέλη της κυβέρνησης είναι περισσότερα και από αυτά των …κυβερνήσεων του πατέρα του…
Ένα άλλο συμπέρασμα προέρχεται από τον  όρο  «δομικός» που χαρακτηρίζεται αυτός ο ανασχηματισμός από την ΙΔΙΑ την κυβέρνηση , αφού αποτελεί έμπρακτη ομολογία ότι οι αρχικές επιλογές του κ. Παπανδρέου  και  με τις οποίες πορευτήκαμε το κρίσιμο αυτό διάστημα , ήταν λανθασμένες. Πως εξαιτίας τους το κυβερνητικό έργο χώλαινε και παλινωδούσε.
Άρα συνέβαινε αυτό που κατάγγελλε η αξιωματική αντιπολίτευση, αξιώνοντας «ριζική αλλαγή» της κυβερνητικής πολιτικής. Ο «δομικός» αυτός ανασχηματισμός  πιστοποιεί και την αποτυχία της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής.
Ένα τελευταίο συμπέρασμα είναι αυτό του σκληρού ροκ. Καθώς φαίνεται ενόψει και των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών,  το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει σε παλαιές γνώριμες (γι` αυτό) καταστάσεις. Η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη στην θέση του Γραμματέα του κόμματος  σηματοδοτεί καταστάσεις σκληρού ροκ!
Βέβαια  σε εποχές «Μετά Μνημονίου» τα πράγματα στην βάση δεν παρουσιάζονται όπως παλαιότερα. Όπως και να έχει πάντως το … σκληρό ροκ θα κάνει την εμφάνιση του. Η διαφορά με παλαιότερα θα είναι στην … ένταση του !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ