ΤΡΕΙΣ (3 ) ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ WIND


Τα τρία φαβορί στον άτυπο 2ο γύρο για τη Wind 





wind_katastimaΔείγματα ξεκαθαρίσματος του τοπίου αρχίζουν να διαφαίνονται στη διαδικασία για την πώληση της WindΕλλάς. Οι έξι υποψήφιοι έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με ενδείξεις, μειωθεί ουσιαστικά σε τρεις και η «μάχη» οδεύει προς την τελική ευθεία της.
Οι τρεις είναι η ομάδα των ομολογιούχων, η νορβηγική Telenorκαι το επενδυτικό fundSabanCapitalGroup. Η έκπληξη είναι ότι η WeatherInvestments του NaguibSawiris μένει εκτός παιχνιδιού. Η δεύτερη είναι πως εκτός μένουν και οι εγχώριες προσπάθειες και ιδίως εκείνη του ArgoCapitalFund, η οποία, όπως ακούσθηκε, είχε δουλευτεί αρκετά και κινείτο σε υψηλά επίπεδα. Πάντως, είναι πολύ πιθανό όποιος αποκτήσει τη Wind να ρίξει ένα βλέμμα και προς την πλευρά της OnTelecoms, την οποία ελέγχει μεν το Argo αλλά ουδείς γνωρίζει για πόσο το κυπριακό fund διατεθειμένο είναι να ρίχνει χρήματα.

Από τους τρεις που μένουν το μεγάλο φαβορί παραμένουν οι ομολογιούχοι. Πολύ απλά, γιατί είναι στην ομάδα που κάνει την επιλογή. Το θέμα είναι ότι σίγουρα δεν τους αρέσει που θα υποχρεωθούν σε μία σημαντική μείωση της αξίας των ομολόγων τους, τα οποία θα πέσουν, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο 40% για τα ομόλογα εξασφαλισμένης απόδοσης και στο 6% για τα μειωμένης εξασφάλισης. Τα μεν ομόλογα εξασφαλισμένης απόδοσης έχουν συνολικά αξία 1,22 δισ. ευρώ, τα δε μη εξασφαλισμένης κινούνται στα 356 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, αν γίνει αυτή η απομείωση της αξίας τότε οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις της Windθα πέσουν σε επίπεδα κάτω από 800 εκατ. ευρώ. Όση εκτιμάται πως είναι και η αξία της.
Οι ομολογιούχοι θέλουν βέβαια να πουλήσουν τη Wind και ίσως κοιτάξουν να συνεργαστούν με κάποιον από τουςTelenorή Saban, αλλά δεν αποκλείεται να συναινέσουν και στην πρόταση που έχουν καταθέσει οι δύο τελευταίοι. Ή στην πρόταση που θα καταθέσουν στον άτυπο δεύτερο γύρο που βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη.
Τουλάχιστον το σίριαλ της Wind Ελλάς θα λήξει εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ