Μετά τα 54 έρχεται η ευτυχία λένε οι ειδικοί….

 
 
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ 
ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ.
 
 
 
 
 

Η ευτυχία έρχεται μετά τα πενήντα! Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι νιώθουν πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι μετά τα σαράντα τους χρόνια, ωστόσο νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η ευτυχία, σύμφωνα με τους ειδικούς, ξεκινάει στα 54…

Οι περισσότεροι δεν συγκρίνουν τη δίψα και τη χαρά για τη ζωή που έχουν οι εικοσάρηδες με αυτή των μεσήλικων, καθώς οι πρώτοι θεωρητικά έχουν κάθε λόγο να χαίρονται τα νιάτα τους. Άλλοι, πάλι, μέχρι τώρα πίστευαν ότι οι άνθρωποι γίνονται ευτυχισμένοι μετά τα.. σαράντα.

Η μελέτη, όμως, που διεξήχθη από Βρετανούς επιστήμονες απέδειξε ότι η ηλικιακή ομάδα των 45-54 ετών είναι αυτή που αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους φόβους και τα σοβαρότερα άγχη, με αποτέλεσμα να είναι τελικά οι πιο δυστυχισμένοι. Επίσης, η ανάγκη για περισσότερα χρήματα που νιώθουν τα άτομα σε αυτή την ηλικία και η σχέση που έχουν με αυτά εμποδίζουν το μυαλό τους να βρει μια ισορροπία που θα τους χαρίσει γαλήνη. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν ήδη αρκετά χρέη, με αποτέλεσμα και πάλι να μην μπορούν να ευτυχήσουν… Το ποσοστό αυτών των περιπτώσεων ανάμεσα στους δυστυχισμένους ανθρώπους φτάνει το 19%.

Μελετώντας, από την άλλη πλευρά, την ψυχολογία των ανθρώπων που φτάνουν τα 55 τους χρόνια, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι είναι αυτοί που διαθέτουν την καλύτερη ψυχολογία, τη μεγαλύτερη ηρεμία και αρκετή αισιοδοξία. Ενας στους δέκα άνω των 54 ετών σχεδιάζει να κάνει ακόμα και ταξίδια που θα διαρκέσουν πάνω από τρεις μήνες. Επίσης, νιώθει σε μεγαλύτερο βαθμό πλήρης, ενώ αντιμετωπίζει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό τις μέρες που έρχονται.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ