ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ 'Η ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΧΡΥΣΟ...ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

18 Σεπ 2010

 

Η πορεία του χρυσού διχάζει ακόμη και τους γκουρού...

 

 

 

Διχασμένοι εμφανίζονται κορυφαίοι αναλυτές αναφορικά με το ράλι του χρυσού, με τον Marc Faber να δηλώνει bullish για το πολύτιμο μέταλλο, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις του George Soros που έκανε λόγο προ διημέρου για την "υπέρτατη φούσκα".

Η ξέφρενη άνοδος στις τιμές του χρυσού, κέρδισε την επικρότηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου Marc Faber, ο οποίος υποστήριξε ότι το ράλι στις τιμές των ράβδων χρυσού κάθε άλλο παρά υπερβολικό είναι, λαμβάνοντας υπόψη το πληθωριστικό σκηνικό και την τρέχουσα προκατάληψη των νομισματικών αρχών απέναντι στα αδύναμα νομίσματα.

Η εκτίμηση αυτή του Faber, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής George Soros στην τηλεόραση του Reuters, υποστηρίζοντας ότι η άνοδος του μετάλλου σε ιστορικά υψηλά, το έχει αναδείξει στην υπέρτατη φούσκα.

"Αποκαλώ τον χρυσό υπέρτατη φούσκα", σχολίασε ο κ. Soros. "Μπορεί να πάει ψηλότερα, αλλά δεν είναι ασφαλές και σαφέστατα δεν θα κρατήσει για πάντα", επεσήμανε.

Ο Faber, γνωστός για την bearish άποψη του για τις αμερικανικές μετοχές λίγο πριν το κραχ του 1987 υπογράμμισε ότι οι επενδυτές θα συνεχίζουν να αγοράσουν χρυσό στα τωρινά επίπεδα.

"Δεδομένων των στοιχείων παθητικού και της ποσότητας χρημα΄των που τυπώνεται παγκοσμίως, αλλά και το μέγεθος των χρηματοοικονομικών assets, δεν θεωρώ ότι πρόκειται για φούσκα", δήλωσε ο Faber από Forum στο Χονγκ Κονγκ, όπως μεταδίδει το Marketwatch.

O Faber συμβούλευσε τους επενδυτές να "χτίσουν" την έκθεση τους στις ράβδους χρυσού με μηνιαίες αγορές και να αποφύγουν να τοποθετήσουν ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο "βίαιων" πισωγυρισμάτων.

"Μπορεί μέσα σε μια ημέρα να έχουμε μια διόρθωση της τάξης του 20 με 30%,", υπογράμμισε ο Faber.

Σημείωσε παράλληλα, ότι τη δεκαετία του ΄70 η bull market για το χρυσό είδε τις τιμές να κατρακυλούν 50%, από τα $195 στα $105 ανά ουγγιά, πριν σκαρφαλώσουν στη συνέχεια πάνω από τα $800.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε νέο ιστορικό υψηλό, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο προς τα $1.300 που προβλέπουν οι αναλυτές για το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο στα 1.284,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 1.282,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ