ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ;

 

3 τρικ για να δαμάσετε την όρεξή σας

 

 

Υπάρχουν πειρασμοί στους οποίους δεν μπορείτε να αντισταθείτε; Σίγουρα θα μου πείτε, όλοι έχουν τις αδυναμίες τους.
Συμφωνώ, όμως κάποιοι ξέρουν πώς να δαμάσουν την όρεξή τους, δεν θα ήθελες και εσύ να είσαι κύριος του εαυτού σου; Ορίστε μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να «πάρεις μπρος».

Μυστικό 1ο:

Μερίδες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marketing Research, η μεριδοποίηση της τροφής διευκολύνει στο να την καταναλώνεις με πιο αργούς ρυθμούς. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα μπισκότα. Αν αγοράσεις ένα κουτί από τα αγαπημένα σου μπισκότα είναι πολύ πιθανό να μην σταματήσεις να τρως παρά μόνο όταν δεν θα έχει μείνει άλλο. Δοκίμασε τώρα να τα κάνεις μερίδες τυλίγοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο. Τώρα το κουτί θα σου κρατήσει σίγουρα περισσότερο. Κάντε το πείραμα και ...
πείτε μας τη γνώμη σας.
Μυστικό 2ο:

Σκεφτείτε. Πριν επιλέξετε το απογευματινό σας σνακ σκεφτείτε τι καταναλώσατε το μεσημέρι. Αν το μεσημεριανό σας γεύμα ήταν πολύ πλούσιο και το έχετε αυτό στο μυαλό σας τότε η πιθανότητες να διαλέξετε ένα υγιεινό σνακ είναι πολύ περισσότερες.
Μυστικό 3ο:

Μπαχαρικά. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο τα μπαχαρικά εκτός του ότι δίνουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά μας, βοηθούν και στην αύξηση των καύσεων του οργανισμού κατά τη διάρκεια του γεύματός μας. Μάλιστα, αυτή τους η ιδιότητα έχει μελετηθεί σε πλήθος ερευνών με θεαματικά αποτελέσματα. Αν είστε υγιής, προσθέστε τα, όχι μόνο στο κύριο γεύμα σας αλλά και στις σαλάτες σας.
Και κάτι μικρό για το τέλος. Αν σας πιάσει λιγούρα για κάτι που ξέρετε ότι δεν θα πρέπει να το καταναλώσετε αλλά παρόλα αυτά η λογική σας δεν μπορεί να νικήσει την όρεξή σας δοκιμάστε το εξής: βουρτσίστε τα δόντια σας. Σίγουρα μετά δεν θα έχετε την ίδια όρεξη.


 

Σχόλια

  1. an eisai sth stash kai perimeneis kai pareis to kouti me ta mpskota ti kaneis se athn thn peiptwsei h an exeis 1 sakoulaki patatakia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ