ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ;

 
Πόσοι άκουσαν τις σειρήνες Πολέμου? This is only a test!
 














Ευτυχώς ήταν απλώς δοκιμή. Αλλά αν ήταν πραγματικά έκτακτη ανάγκη?

Πολλά (έντυπα & ηλεκτρονικά) ΜΜΕ προειδοποιούσαν όλη την εβδομάδα, να μην πανικοβληθούμε από τις σειρήνες που θα ηχήσουν για ένα λεπτό το πρωϊ της Παρασκευής. Θα είναι απλώς μια δοκιμαστική ήχηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Ηλεκτρονικών Σειρήνων Συναγερμού (Σ.Α.Τ./Η.Σ.Σ.) διάρκειας 1΄ πληροφόρησε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Ενημέρωσης.
Δυστυχώς για ένα σύγχρονο Κράτος τα πράγματα δεν πρέπει και δεν είναι τόσο απλά.
Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που φορούσε ακουστικά, η ήταν στο Μετρό, στα εργοστάσια, στα κομπρεσέρ η απλώς σε βαθύ ύπνο, δεν πήρε είδηση τις σειρήνες. Και πρέπει να είμαστε το μόνο "Δυτικό" Κράτος, που όχι μόνο εφαρμόζουμε αυτή την προπολεμική "τεχνική" Γενικού Συναγερμού, αλλά την κάνουμε και για λάθος λόγους. Δηλαδή να βεβαιωθεί ο κρατικός μηχανισμός, ότι οι σειρήνες δουλεύουν κανονικά από τεχνικής πλευράς. Είναι όμως αυτός ο σκοπός της άσκησης?
Οι άλλες χώρες πιστεύουν ότι γίνεται για να "εκπαιδευθεί" ο Γενικός πληθυσμός να αντιδράσει άμεσα σωστά και ψύχραιμα στην περίπτωση πολέμου , αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ανάγκη, μεγάλης έκτασης. Π.χ. Σεισμός, πυρηνικό "Ατύχημα", τρομοκρατική Ενέργεια, διαρροή τοξικών ουσιών (στο υδροδοτικό σύστημα) , και πολλών άλλες καταστάσεις που μπορεί να αφανίσουν το μισό πληθυσμό μιας περιοχής. Ο υπόλοιπος (άμαχος πληθυσμός) θα πέσει θύμα του πανικού που ακολουθεί η προηγείται του έκτακτου γεγονότος.
Δείτε στη συνέχεια την διαφορετική αντίληψη προσέγγιση και υλοποίηση του Γενικού Συναγερμού σε μια σύγχρονη πολιτεία , πριν έλθει η κακιά στιγμή. This is only a test...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ