Σιγά να μην έπαιρνες μαγαζάκι στην Εγνατία, μπάρμπα-Χρήστο απ΄το Βελβενδό !

 

Στους Βαρδινογιάννηδες οι Σταθμοί αναψυχής της Εγνατίας;

 

 

 


Aφιερωμένο σε όσους ονειρεύτηκαν τον "συμμετοχικό καπιταλισμό". Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Λειτουργεί επιτέλους το πρώτο βενζινάδικο στην Εγνατία οδό. Στην περιοχή Πλάτανος Ημαθίας, λίγο μετά την Κουλούρα, κάπου 10 χιλιόμετρα από...

τα διόδια των Μαλγάρων.
Το βενζινάδικο είναι AVIN.
Ανάδοχος η εταιρεία ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε. θυγατρική της MOTOR OIL.
Πρόεδρος της ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε. είναι ο Μιλτιάδης Μπαμπίλης, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SHELL.

(δείτε το οικονομικό δελτίο της MOTOR OIL (εδώ, σελ.17)
"Στις 11 Απριλίου 2007, συστάθηκε από τον Όμιλο η θυγατρική εταιρία “ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.” με μετοχικό κεφάλαιο € 60.000. Οι κύριοι σκοποί της νεοσυσταθείσας εταιρίας είναι το εμπόριο, η μεταφορά, η αποθήκευση και οι αντιπροσωπείες πετρελαιοειδών.").
Επιλογή της πολιτείας ήταν η ανάθεση των πρατηρίων και των ΣΕΑ (Σταθμών Αναψυχής δηλαδή) σε "μεγάλους παίκτες", όπως οι εταιρείες πετρελαιοειδών.
Η διάρκεια σύμβασης του δημοσίου με τον παραχωρησιούχο είναι 25 έτη. Μετά την παρέλευση των 25 ετών η χρήση των υποδομών περνά στην Εγνατία Οδό Α.Ε.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά;
Γιατί, κάποτε, πριν γίνει η Εγνατία και πιό συγκεκριμένα, η παράκαμψη της Καστανιάς, οι οδηγοί ανέβαιναν την πολύπαθη Καστανιά, με τα γραφικά σουβαλτζίδικα και τα πολλά χιόνια. Στη Ζωοδόχο πηγή, στο ψηλότερο σημείο δηλαδή, υπήρχαν οι παλαιάς κοπής ΣΕΑ (Σταθμοί Αναψυχής), αυτοί με τους οποίους μεγάλωσαν οι περισσότεροι Έλληνες: εστιατόρια, μαγαζάκια με σουβενίρ, κ.λ.π.
Όταν άρχισε η κατασκευή της Εγνατίας, οι καταστηματάρχες που είχαν επενδύσει τους κόπους της ζωής τους, άρχισαν να ανησυχούν.
Ζήτησαν λοιπόν και έλαβαν υποσχέσεις, ότι δεν θα μείνουν στο δρόμο. Τους είχαν υποσχεθεί ότι όταν ολοκληρωθεί η Εγνατία, θα πάρουν, όλοι μαζί αυτοί οι απλοί "χωριάτες", από ένα μαζαγάκι "κάτω" στα διόδια του Πολύμυλου.
Φυσικά, δεν πήραν τίποτε, αφού τα "μαγαζάκια", γίνονται ολόκληρα κερδοφόρα εμπορικά κέντρα και φυσικά δίνονται στους μεγάλους παίκτες, ώστε να διαιωνίζεται η ανισοκατανομή του πλούτου.
Σιγά να μην έπαιρνες μαγαζάκι στην Εγνατία, μπάρμπα-Χρήστο απ΄το Βελβενδό !
Τη δουλειά την πήρε μια εταιρεία, που έχει έδρα "Ηρώδου Αττικού 12, Μαρούσι".
Πού πας ρε Καραμήτρο απ΄την Κοζάνη κι ονειρεύεσαι big bussiness ?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ