ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ

10.9.10

 

Ο εξορκισμός της κρίσης σε μια έρημη χώρα...

 

 

 


Είναι γνωστό από τα πανάρχαια χρόνια, ότι ο άνθρωπος όταν αδυνατεί να "χειριστεί" κάτι, είτε επειδή δεν το κατανοεί, είτε επειδή είναι πάνω από τις δυνάμεις του, είτε επειδή οι ικανότητές του δεν επαρκούν για να το "τιθασεύσει" καταφεύγει στην "ιεροποίησή" του (τοτεμισμός), θέτοντάς το έτσι στη σφαίρα του "ιερού και ανέγγιχτου", με άλλα λόγια το ξορκίζει ντύνοντάς το με ονόματα και ιδιότητες υπερ-λογικές που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι κάποτε ο κεραυνός έγινε Θεός Άρης, ο σεισμός έγινε Εγκέλαδος, πιο μετά η πανούκλα έγινε "Η μάστιγα του Θεού" και πιο πρόσφατα ο καρκίνος "η κακιά αρρώστια". ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ο άνθρωπος τοποθετεί μιά "ασφαλή" απόσταση ανάμεσα σε αυτόν και το "αλλότριο".
Τελευταίο παράδειγμα η ονοματοδοσία Ελληνικών Υπουργείων, oπου οι ενασχολούμενοι με τη λειτουργία τους εν μέσω κρίσης, αδυνατώντας είτε από ανεπάρκεια είτε από άγνοια να χειριστούν την πραγματική κατάσταση, κατέφυγαν σε μια άνευ προηγουμένου βαρύγδουπη ονοματοδοσία, πρωτοφανή για μιά μικρή χώρα που σπαράσσεται από σκάνδαλα πολιτικών και βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν την πλήρη κατάρρευση.
Απολαύστε μεγαλόσχημους τίτλους υπουργείων και αναρωτηθείτε πόσο μακριά από την πραγματικότητα ζουν οι άνθρωποι που τους εμπνεύστηκαν:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - πού την είδαν την προστασία αλήθεια; Στη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας ή στην παντελή έλλειψη αστυνόμευσης;
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Μια βόλτα στα Δημόσια Νοσοκομεία θα σας πείσει, αλλά θα μου πεις οι πολιτικάντηδες όταν αρρωστήσουν πάνε στα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια...
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών - Το παιχνίδι για κάθε μαθητευόμενο μάγο πολιτικό και βέβαια η χαρά του εθνικού μεγαλοεργολάβου...
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Εδώ τι να πει κανείς; Στη Νιγηρία που επίσης έδρασε η Ζήμενς τα κυβερνητικά στελέχη είναι ήδη στη φυλακή εδώ και πολλούς μήνες. Στην Ελλάδα στήνουν εξεταστικές επιτροπές, όχι για να τους στείλουν στο σκαμνί αλλά για να πάρουν τα "έξτρα" τους οι βουλευτές καθώς φαίνεται...
Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας - Την ανάπτυξη την είδαμε όλοι - όσο για την ανταγωνιστικότητα, αυτή υπάρχει μεταξύ των κομμάτων μόνο στο ποιος θα φάει τα περισσότερα.
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - Αυτή η "δια Βίου μάθηση" ήταν περιττή, αφού ο Έλληνας από τώρα και στο εξής, καθημερινά και για μια ολόκληρη ζωή θα μαθαίνει τρόπους να "επιβιώνει" σε μια έρημη χώρα.
Υπουργείο Υγείας Διατροφής και Άθλησης - Ξέχασαν να προσθέσουν την Ενυδάτωση, τις Βιταμίνες και την Αεροβική. Ο Γιώργος βάλθηκε να κάνει τους Έλληνες να τρέχουν, να σηκώνουν βάρη και να τρώνε λιτά έως και να ψωμολυσσάνε. Αυτό σίγουρα το έχει καταφέρει!
ΥΓ. Συστάθηκε και Κέντρο προειδοποίησης για Τσουνάμι. Σύντροφοι αργήσατε...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ