ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΥ - ΕΚΔΟΤΗ


 

Βία και ΜΜΕ Θεσσαλονίκης...

 






Αποσιωπήθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης η σύλληψη με τη διαδικασία της αυτόφορης διαδικασίας του εκδότη- διευθυντή της αθλητικής εφημερίδας Μetrosport (και του ραδιοφωνικού σταθμού METROPOLIS) Νίκου Πετρουλάκη...
που εκδίδεται με έδρα τη Θεσσαλονίκη και κυκολφορεί σ' όλη την Β. Ελλάδα.
Η μία αθώα εκδοχή έχει να κάνει με την συντεχνιακή αντίληψη που επικρατεί μεταξύ των...
ιδοκτητών ΜΜΕ αθλητικού περιεχομένου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η δεύτερη όμως έχει περισσότεορ "ζουμί".
Ακόμη και οι λιγότερο μυημένοι έχουν αντιληφθεί ότι το εκδοτικό συγκρότημα το οποίο διευθύνει ο κ. Πετρουλάκης (εφημερίδα METROSPORT και ραδιοφωνικός σταθμός Μetropolis 95,5) "στήριξαν" επί σειρά ετών την κυκολοφορία τους και την ακροαματικότητα τους στην "εμπορία" του οπαδικού φανατισμού. "Επένδυσε" πάνω τους ο κ. Πετρουλάκης δίνοντας αφειδώς χρόνο στους οπαδούς για εκπομπές στο ραδιόφωνο και χώρο για στήλες στην εφημερίδα. Οι φτηνές παραγωγές, σχεδόν τζάμπα, έφαιρναν ακροαματικότητα και βεβαίως διαφήμιση και κέρδη. Αυτή η πετχυχημένη κατά τον ίδιο συνταγή τον οδήγησε πολλές φορές στο να ξε-περάσει πολές φορές τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά δεν ενοχλήθηκε ούτε από Eισαγγελείς αλλά ούτε από ουσιαστικές, και όχι τυπικές παρεμβάσεις, της οικείας Ενωσης Συντακτών. Και επειδή όταν έχεις το ακαταδιώκτο πέφτεις στο λάκκο που ανοίγεις ο κ. Πετρουλάκης ήρθε η στιγμή που έκανε το μοιραίο λάθος με το πρωτοσέλιδο στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 ημέρα που η εφημερίδα του γιόρταζε 10 χρόνια ζωής!
Αξίζουν συγχαριτήρια στον αρμόδιο Εισαγγελέα που ευαισθητοποιήθηκε από το πρωτοσέλιδο-πρόκληση και διέταξε την Ποινική του δίωξη καθώς η βία τραυματίζει τον αθλητισμό, καταστρέφει οικογένειες και δηλητηριάζει τον νεαρόκοσμο που πάει στο γήπεδο. Κι όλα αυτά προς όφελος των εκδοτών την ίδια ώρα που επαγγελαμτίες δημοσιογράφοι στοχοποιούνται από διάφορα δημοσιεύματα και πηγαίνουν με την ψυχή στο στόμα στους αθλητικούς χώρους για να κάνουν την δουλειά τους.
Ας ελπίσουμε ότι η ποινική δίωξη του κ. Πετρουλάκη θα είναι η αφορμή ώστε να υπάρξει γενναία παρέμβαση και από την διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ ώστε να "καθαρίσει" ο αέρας της ενημέρωσης και οι στήλες των εφημερίδων της Θεσσαλονίκης από απόψεις που προάγουν την βία.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ