ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΗΣΤΕΙΑ ; ; ;

ετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

 

 

ΔΕΠΑ: Φυσικό αέριο σε “δηλητηριώδη” τιμή..

 

 

 

Τιμές στην Ελλάδα ως και 60% πάνω απ΄τις τιμές των γειτονικών χωρών!

Το φυσικό αέριο αντί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας και την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, επισημαίνει η ΔΕΠΑ, καθώς με την αδικαιολόγητα υψηλή τιμή του, που...
είναι έως και 60% πιο ακριβή από τις γειτονικές μας χώρες και την Ευρώπη, «σκοτώνει» κάθε ελπίδα για οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Tο φυσικό αέριο δεν είναι απλά μόνο το καύσιμο με τη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία σήμερα για το ενεργειακό σύστημα της χώρας. Αποτελεί επίσης έναν κύριο μοχλό για την επιβίωση και την ανταγωνιστικότητα της χειμαζόμενης ελληνικής βιομηχανίας και φυσικά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
‘Όμως μέσα σε ένα περιβάλλον ένοχης σιωπής, αδιαφορίας ή ακόμη και σκοπιμοτήτων, το κράτος, η ΔΕΠΑ και οι μεγαλοπρομηθευτές της, κατορθώνουν να πωλούν στην ελληνική βιομηχανία σε ληστρικές τιμές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με σχετικές αναλύσεις, η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα (ευρώ/MWH) για το 2010 διαμορφώθηκε σε 34 ευρώ, έναντι 21 ευρώ στη Βουλγαρία και 22 ευρώ στη Ρουμανία.
Δηλαδή είναι ακριβότερο κατά +62% και +53% αντίστοιχα!!

Πίνακας
Συγκριτικές Τιμές Φυσικού Αερίου σε Ελλάδα και Γειτονικές Χώρες ( ευρώ/MWH)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ