ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ

 

ΟΤΕ: Οι Γερμανοί προ των πυλών

 

 

 

Εκτύπωση PDF
ote_deutschetele_ph1Ενισχύονται οι πιέσεις της Deutsche Telekom προς την ελληνική κυβέρνηση για εξαγορά μεγαλύτερου μεριδίου στον ΟΤΕ … εδώ και…  τώρα, παρά τον σχετικό όρο της συμφωνίας μετοχών η οποία απαγορεύει στον γερμανικό κολοσσό την αγορά μετοχών ΟΤΕ μέσω του Χρηματιστηρίου έως το τέλος του 2011. Τις σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για στενό γερμανικό πρέσινγκ στο ελληνικό δημόσιο, επιβεβαίωσε σήμερα – εμμέσως – ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο γεύματος εργασίας στη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης δήλωσε  πως κατά τις εκτιμήσεις του η Deutsche Telekom όντως επιθυμεί τη διεύρυνση της συμμετοχής της στον ΟΤΕ, αλλά το ελληνικό δημόσιο δεν θέλει να πουλήσει, μεταξύ των άλλων, και εξαιτίας της σημερινής πολύ χαμηλής τιμής της μετοχής. Να σημειώσουμε πως οι Γερμανοί έχουν πολλές φορές δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την πλειοψηφία και τον έλεγχο του ΟΤΕ – σήμερα έχουν το 30% – και πως είναι θέμα της ελληνικής πλευράς αν και πότε θα διαθέσει νέο πακέτο μετοχών.
Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ:
• Ανακοίνωσε ότι επέρχονται αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις του ΟΤΕ, με στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους.  Όπως είπε ο κ. Βουρλούμης, η διοίκηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για ένα νέο εργασιακό καθεστώς με σκοπό τη μείωση του εργατικού κόστους. Όπως πρόσθεσε ο κ. Βουρλούμης, το κόστος εργασίας του ΟΤΕ σήμερα ξεπερνά το 33% των εσόδων του και κινείται συνεχώς ανοδικά, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο κόστος βρίσκεται στο 22%. Εξάλλου, κατέληξε, αυτός ο στόχος συμφωνεί και με το γερμανικό μοντέλο της Deutsche Telekom.
• Εξαπέλυσε για μία φορά ακόμη βολές κατά της ΕΕΤΤ γιατί, όπως είπε, «ευνοεί σκανδαλωδώς τους ανταγωνιστές μας», αφού εξαναγκάζει τον Οργανισμό να τιμολογεί ακριβότερα τα προϊόντα του έως και 40%.
• Αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ, προϋπολογισμού 350-400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στη σταθερή τηλεφωνία για τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας πως υλοποιείται κανονικά παρά τους επιπλέον φόρους που κλήθηκε να πληρώσει ο Οργανισμός, ύψους 150 εκατ. ευρώ.
• Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΟΤΕ και της Cosmote, τουλάχιστον επί της δικής του διοίκησης.
• Ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια  της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόραση του ΟΤΕ θα γίνουν έως τα Χριστούγεννα.
• Αποτίμησε ως θετική την παρουσία των θυγατρικών κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ είπε ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται να πουλήσει το 20% που κατέχει στη Telekom Srbija της Σερβίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ