"Αγοράστε Ελλάδα" προτείνουν οι Βρετανοί μεσίτες...!

 

 

  

 





«Ξεχάστε τις ισπανικές βίλες και την αμερικανική ύπαιθρο και αγοράστε στα ελληνικά νησιά σπίτι».

Αυτό συμβουλεύουν οι μεσίτες της Μ. Βρετανίας οι οποίοι σαν γνήσιοι διαπραγματευτές βλέπουν σαν μοναδικές ευκαιρίες τα νησιωτικά ελληνικά σπίτια σε μία περίοδο που λόγω της ύφεσης στη χώρα μας οι τιμές τους έχουν πέσει πολύ χαμηλά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, ο συνδυασμός της πτώσης των τιμών και
της αναπροσαρμογής της συναλλαγματικής ισοτιμίας στερλίνας/ευρώ, μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι μέσα «στις λαμπερές φυλλωσιές της κρητικής ελιάς» με θέα τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς μεσίτες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι σε κάποιο νησί ξεκινώντας από 110 χιλ. ευρώ ή κάτω από 100 χιλ. στερλίνες.

Η πτώση της στερλίνας έχει βοηθήσει πολύ τους Βρετανούς να αποκτήσουν στην Ελλάδα μία εξοχική κατοικία, ή ακόμη και να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ως συνταξιούχοι, επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο ήταν απαγορευτικό μόλις δύο χρόνια νωρίτερα.

Το μοναδικό μελανό σημείο όπου θα μπορούσε να ανησυχεί του Βρετανούς είναι να φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, εκτιμούν οι αναλυτές. Τότε, με την υποτίμηση που θα συνέβαινε οι τιμές των ακινήτων θα υποχωρούσαν πάρα πολύ, ίσως και πάνω από 70%.

Ωστόσο, χωρίς να προεξοφλείται τίποτα, η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσφέρει ασφάλεια σχετικά με τις προσπάθειες της χώρας να βγει από την κρίση.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί μεσίτες δίνουν και συμβουλές για καλές αγορές στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, κάποιες από αυτές είναι:

1. Τα παραθαλάσσια σπίτια είναι ακριβά. Μπορεί εύκολα κάποιος να βρεί πολύ καλύτερες τιμές μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα.
2. Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως η Νότια Πελοπόννησος ή η Βόρεια Ελλάδα.
3. Μπορείτε να βρείτε παλιά σπίτια που με μία μικρή ανακαίνιση μετατρέπονται σε πολύ όμορφες παραδοσιακές κατοικίες
4. Μπορείτε να χτίσετε εσείς ένα σπίτι, καθώς οι τιμές των κατασκευαστών έχουν υποχωρήσει λόγω «αναδουλειών».
5. Οι Έλληνες λατρεύουν τα παζάρια. Παζαρέψτε την οικία που θέλετε να αγοράσετε. Όταν όμως παζαρεύετε μην επιδείξετε πλούτο, δείχνοντας ότι είστε σε χειρότερη μοίρα από τους Έλληνες.

Τέλος, οι περιοχές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των Βρετανών μεσιτών και έχουν διαδοθεί μέσω του διαδικτύου βρίσκονται στη Βορειοανατολική και Δυτική Κρήτη, στη Ζάκυνθο και στην Πελοπόννησο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ