Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ....ΒΑΛΤΕ ΚΑΠΟΥ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ

 

Λουκέτο ντροπής στη σχολή τυφλών!

 

 

12 Σεπ 2010
Μετά από 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η μοναδική Σχολή Τυφλών στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φέτος δεν θα ανοίξει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λόγω χρεών. Σφοδρές αντιδράσεις από γονείς και μαθητές
Το χρέος ενός εκατομμυρίου ευρώ θα αποτελέσει την αιτία που μετά από 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το κουδούνι στη μοναδική Σχολή Τυφλών στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φέτος δεν θα χτυπήσει.

Δίνουν καθημερινά το δικό τους προσωπικό αγώνα για να κρατήσουν εν ζωή τη σχολή που στέκεται δίπλα στα παιδιά με προβλήματα όρασης, κατέβηκαν στους δρόμους, υπέβαλαν υπομνήματα, συναντήθηκαν με υπουργούς, αλλά τα οικονομικά αδιέξοδα παραμένουν δισεπίλυτα.

Το χρέος ενός εκατομμυρίου ευρώ θα αποτελέσει την αιτία που μετά από 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το κουδούνι στη μοναδική Σχολή Τυφλών στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φέτος δεν θα χτυπήσει.

Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής με τους υφυπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστο Αηδόνη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τούς μετέφεραν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της Σχολής.

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του Συνδέσμου, Ελένη Καρυπίδου, οι υφυπουργοί υποσχέθηκαν να ενημερώσουν τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα."Περιμένουμε άμεση αντίδραση, γι΄ αυτό και τούς δώσαμε χρονικό περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε και ξεκινά η νέα σχολική χρονιά", επισήμανε η κ. Καρυπίδου, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πάντως χθες, στις 5 το απόγευμα, δεκάδες άνθρωποι με προβλήματα όρασης απέκλεισαν για πολλοστή φορά τους δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος "Ο Λουδοβίκος Μπράιγ", διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη μάθηση.

Μάλιστα, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών της Σχολής Τυφλών βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Συλλόγου εργαζομένων του ιδρύματος, προχωρά σε κατάληψη του Ιδρύματος, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι επί 9 μήνες και την οριστική λύση για τη βιωσιμότητα του ιδρύματος



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ