ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΣΤΑΙ ΑΚΟΜΑ...ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ


 

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

 

Το 77% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό της απογοήτευσης από την αξιωματική αντιπολίτευση (82,8%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, για λογαριασμό της εφημερίδας...
«Πρώτο Θέμα». Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο κόμμα, στην πρόθεση ψήφου, με 9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ.
Το δρόμο της αποχής ή του λευκού φαίνεται ότι επιλέγει, με βάση τα ευρήματα της έρευνας, ένα μεγάλο ποσοστό (περίπου 31,7%) όσων ψηφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές. Αντίστοιχη είναι η εικόνα της δυσαρέσκειας και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Περίπου το 28,4% καταφεύγει στη λευκή διαμαρτυρία ή την αποχή.
Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 34,6%, η Ν.Δ το 25,6%, το ΚΚΕ το 8,9%, ο ΛΑΟΣ το 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά το 3% και οι Οικολόγοι το 1,3%.

Στο ερώτημα εάν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση το 64% των ερωτηθέντων απαντά "όχι", έναντι 25%, που απαντούν "ναι". Το 54% μάλιστα εκτιμά ότι θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα άλλη πολιτική. Στο πλαίσο αυτό το 33% βλέπει "με καλό μάτι" τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ το 27% εκτιμά ότι υπάρχει χώρος για ένα νέο πολιτικό φορέα στο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Ταυτόχρονα την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, έτσι όπως καταγράφεται στις συνειδήσεις των πολιτών, "εισπράτουν" και οι πολιτικοί αρχηγοί. Η δημοτικότητα του Γ. Παπανδρέου "έπεσε" στο 39% και του Αντώνη Σαμαρά στο 27%. Προσδοκίες φαίνεται να καλλιεργεί στους πολίτες η συμμετοχή στο πολιτικό σκηνικό του Φώτη Κουβέλη, που "πλασάρεται" στη δεύτερη θέση της δημοτικότητας, με ποσοστό 33%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ