ΠΡΑΣΙΝΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗ Jaguar


 

Ετοιμη η υβριδική Jaguar XJ

 

 

19 Σεπ 2010
Ετοιμη είναι η πιο... πράσινη Jaguar στην ιστορία της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με αυτό το μοντέλο η Jaguar έχει στόχο να μπει στο λόμπι των κατασκευαστών με οικολογική συνείδηση... Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε συνεχώς premium σήματα να αποκτούν υβριδικές ναυαρχίδες (όπως η ΒMW με την σειρά 7 και η Mercedes με την S-Class) αλλά και παραδοσιακά σπορ εταιρίες (όπως η Porsche με την υβριδική 911 GT3) να αποκτούν μοντέλα με υβριδική κυρίως προέκταση.
Υπό αυτή τη λογική η Jaguar εξέλιξε μία πρωτότυπη υβριδική XJ που ονομάζεται «Limo Green» και χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με αυτή που συναντάμε στο Chevrolet Volt. Για την ακρίβεια κάτω από τη? λαμαρίνα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 145 kW, μία συστοιχία μπαταριών 360 Volt και ένας 3κύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 1,2 lt που προέρχεται από την Lotus.
Κατά βάση ο 3κύλινδρος κινητήρας αναλαμβάνει ρόλο γεννήτριας και φορτίζει τις μπαταρίες, όπως στο Chevrolet Volt (που είναι το ίδιο με το Opel Ampera). Ωστόσο, σε αντίθεση με τα δύο μοντέλα της GM, σε αυτό της Jaguar ο θερμικός κινητήρας μπορεί να κινεί ανεξάρτητα και τους πίσω τροχούς. Σχετικά με την αυτονομία το Limo Green μπορεί να διανύσει περίπου 50 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια ενώ η συνολική αυτονομία με την συνδρομή του βενζινοκινητήρα αυξάνεται στα 960 km! Οι ιθύνοντες της εταιρίας δηλώνουν πως οι επιδόσεις είναι ανάλογες μίας λιμουζίνας του κύρους της XJ με τα 0-100 km/h να επιτυγχάνονται σε 7,5 sec αλλά η τελική του μοντέλου παραγωγής αναμένεται να είναι απογοητευτική αφού δεν θα ξεπερνά τα 160 km/h.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ