Λαμογια εδώ λαμόγια εκεί..λαμόγια παραπέρα


Ποιες λίστες φοροφυγάδων θα πάνε στην Βουλή 

 


euros500Του Στέλιου Κράλογλου

Λίστες με ονόματα  φοροφυγάδων θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας καθώς το υπουργείο οικονομικών είναι αποφασισμένο να τις δημοσιοποιήσει στην Βουλή μαζί με την κατάθεση του προϋπολογισμού. Με ειδική εγκύκλιο προς τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών ζητά αναλυτικά στοιχεία για επιχειρήσεις που είτε διέπραξαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών και εικονικών στοιχείων  ή απειλούνται με κατασχέσεις των καταθέσεών τους λόγο ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι λίστες άρχισαν ήδη να συμπληρώνονται από την αρμόδια διεύθυνση ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει έναν ξεχασμένο νόμο του 1995 που προβλέπει ότι μαζί με το κείμενο του προϋπολογισμού μπορούν να κατατεθούν στην βουλή πίνακες παραβατών της φορολογικής νομοθεσίας συνοδεύουν τον προϋπολογισμό.
Το αν τελικά η κυβέρνηση θα υιοθετήσεις σε μόνιμη βάση το συγκεκριμένο μετρό παραμένει αδιευκρίνιστο καθώς θα απαιτηθεί πολιτική απόφαση που θα έχει και πολιτικό κόστος και ενδέχεται να προσκρούσει στην Αρχή Προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο μηχανισμός του δημοσίου έχει τεθεί σε λειτουργία καθώς η γενική διεύθυνση φορολογικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει με ειδική εγκύκλιο από εφορίες και ελεγκτικά κέντρα να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις σχετικές λίστες. 
Στις λίστες που θα καταρτίσουν οι εφορίες οι  θα πρέπει να  καταγράφονται:
Επιχειρήσεις, οι οποίες διέπραξαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης που διαπιστώθηκαν μετά από τακτικούς φορολογικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα την απόρριψη των βιβλίων και στοιχείων τους, προσωρινούς ελέγχους μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων ή λόγω μη υποβολής δηλώσεων και οι καταλογιστικές πράξεις εκδόθηκαν από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009.
Επιχειρήσεις, οι οποίες άσκησαν προσφυγές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου, εφόσον οι προσφυγές αφορούν καταλογιστικές πράξεις με καταλογισθέντα ποσά φόρων, τελών, πρόσθετων φόρων και προστίμων που υπερβαίνουν τα 293.470 ευρώ για όλες τις χρήσεις και τα αντικείμενα.
Επιχειρήσεις, οι οποίες διέπραξαν φορολογικές παραβάσεις που αφορούν μόνο την έκδοση εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων, για τις οποίες οι καταλογιστικές πράξεις εκδόθηκαν από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009 (ανεξάρτητα από την ημερομηνία κοινοποίησης), και τα ποσά που καταλογίστηκαν από διάφορες χρήσεις συνολικά είναι πάνω από 2.934 ευρώ. Στις λίστες θα αναγράφονται όλες οι επιχειρήσεις εκδότες εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων και όχι οι λήπτες, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι σχετικές πράξεις.
Επιχειρήσεις σε βάρος των οποίων έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως η δέσμευση του 50% των καταθέσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ