Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας ( ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ..υπάρχουν και κακα )

 

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας 

 

 

Η μπύρα βελτιώνει το μεταβολισμό και πολλοί γιατροί τη συνιστούν για καθημερινή κατανάλωση (100-200 ml).

1. Η μπύρα ενδυναμώνει τον καρδιακό μυ
Υπάρχει πολύ ποτάσιο, μαγνήσιο, φώσφορο στη μπύρα και είναι εξαιρετική στο να μας προφυλάσσει από έμφραγμα, υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια.

2. Η μπύρα κατευνάζει και χαροποιεί
Η πικράδα του λυκίσκου φέρνει νύστα και η αλκαλική ισομορφίνη που βρίσκεται στα χημικά χαρακτηριστικά του λυκίσκου είναι κάτι παρόμοιο με τη μορφίνη.

3. Η μπύρα εξαφανίζει τις πέτρες στα νεφρά
Το ποτάσιο ενισχύει το νάτριο και το χλώριο διασπάται από τα νεφρά και αυτό ανεβάζει πολύ την ποσότητα των ούρων. Έτσι η αφαλάτωση του οργανισμού οδηγεί στην εξαφάνιση της πέτρας.

4. Η μπύρα απαλύνει το δέρμα και μεγαλώνει το στήθος
Οι γιατροί του 16ου αιώνα συνιστούσαν στις γυναίκες να πλένονται με μπύρα για να έχουν απαλό δέρμα. Στην βασίλισσα της Προύσας Louise που είχε επίπεδο στήθος συνέστησαν να πίνει μπύρα και να αλείφει το στήθος της με αυτήν 3 φορές την ημέρα.

5. Η μπύρα δυναμώνει τα κόκαλα
Η μπύρα είναι η κυριότερη πηγή σιλικόνης. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο παίζει μεγάλο ρόλο για το μυϊκό σύστημα και την ενίσχυση των οστών.

6. Τα 100 γραμμ. μπύρας έχουν 37 θερμίδες
Για να συγκρίνουμε, τα 100 γραμμάρια κεφίρ έχουν 59 θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως αν πίνεις μπύρα μετά τη δουλειά δεν σε βλάπτει καθόλου. Και οι μπυροκοιλιές δεν οφείλονται στη μπύρα, αλλά στα λουκάνικα που τη συνοδεύουν.

7. Η μπύρα κάνει καλό στην πνευματική εργασία
Λόγω του συμπλέγματος βιταμινών B και Ρ στη μαγιά και στον λυκίσκο, βελτιώνεται η πνευματική εργασία.

8. Η μπύρα μεγαλώνει τα μαλλιά
Οι βιταμίνες Β και Ρ επιταχύνουν το μεγάλωμα των μαλλιών. Συνιστάται για να φτιάχνετε μάσκες ενυδατικές μαλλιών και να τις χρησιμοποιείτε 1 φορά την εβδομάδα. Αν βρέξετε τα καθαρά μαλλιά σας με μπύρα και μετά τα τυλίξετε με ρόλεϋ, θα έχετε σφιχτές και λαμπερές μπούκλες.

9. Η μπύρα κάνει καλό στο κρύωμα
Η μπύρα έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Αν πιείτε ζεσταμένη μπύρα αν είστε κρυωμένοι, υπάρχει η πιθανότητα να αναρρώσετε γρηγορότερα. Τον μεσαίωνα την εποχή της πανούκλας και της χολέρας οι εργαζόμενοι στα ζυθοποιεία δεν νοσούσαν σχεδόν ποτέ.

10. Η μπύρα κάνει καλό στις ανδρικές «επιδόσεις»
Ο ψευδάργυρος που υπάρχει στη μπύρα ενισχύει τις ανδρικές επιδόσεις και αποτρέπει τη δημιουργία προστάτη.

Υ.Γ. Για τον γιό μου τον Νικολάκη τον Μπυροκαταναλωτή
Παν μέτρο άριστον. Ας μην το ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα αλκοολούχο ποτό με ό,τι αυτό συνεπάγεται...ιδίως όταν οδηγούμε....

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ