10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο αεροπλάνο!

10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο αεροπλάνο!

 

Η ετικέτα του καλού συνεπιβάτη είναι τελικά υποτιμημένη. Μην κάνετε στους άλλους αυτά που δεν θα θέλατε να σας κάνουν…

Άλλες φορές είναι μια αδέξια κίνηση και άλλες μια συνεχιζόμενη ενοχλητική στάση. Ο,τι και να συμβαίνει, η διαφωνία με τον συνεπιβάτη βάζει τις βάσεις για ένα δύσκολο ταξίδι που αντικειμενικά δυσχαιραίνεται από την ......άβολη και συνήθως μικρή θέση που σας φιλοξενεί. Διαβάστε έναν μίνι οδηγό για τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε – για να μπορείτε να εκφράσετε τα παράπονά σας εφόσον ο δικός σας συνεπιβάτη
Μην αργοπορείτε στην τοποθέτηση των χειραποσκευών!

Πολύ σύνηθες είναι το φαινόμενο να “φρακάρει” ολόκληρη η σειρά προσέλευσης στις θέσεις του αεροσκάφους επειδή κάποιος από τους επιβάτες θέλει να τοποθετήσει όλη του την… πραμάτεια στον αντίστοιχο χώρο πάνω από την θέση του. Καλό θα είναι να περιμένετε ευγενικά να περάσει ο πολύς κόσμος από τον διάδρομο και να ξεκινήσετε την τοποθέτηση των αποσκευών σας όταν υπάρχει ένα μικρό κενό – που σίγουρα θα δημιουργηθεί – μεταξύ της θέσης σας και του επόμενου επερχόμενου επιβάτη.
Μην κλωτσάτε με τα πόδια σας την μπροστινή θέση!

Είτε επειδή νομίζουν ότι ο μπροστινός δεν το καταλαβαίνει! Το θέμα είναι ότι σίγουρα είναι ενοχλητικό και καλό θα είναι να το αποφύγετε γιατί μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καβγά!
Μην ζητάτε από την αεροσυνοδό τα… πάντα!

Εντάξει, η δουλειά της είναι να βοηθάει τους επιβάτες σε ό,τι αυτοί χρειαστούν. Όμως αυτό απέχει απ’ το να την θεωρούμε λύση σε όλα μας τα δήθεν προβλήματα ή να νομίζουμε ότι είναι υποχρεωμένη να μας φέρει όποια εφημερίδα μας κατέβει στο κεφάλι! Φυσικά και πρέπει να την ρωτήσουμε για κάτι που θέλουμε όμως ακόμα και αυτό πρέπει να γίνεται με ευγένεια… Απλά σκεφτείτε να είσαστε αεροσυνοδός και να είχατε τον κάθε περίεργο να σας λέει τι να κάνετε.
Μην πίνετε πολύ!

Μην πέσετε στην παγίδα του αλκοόλ. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν κρασί και μπύρα δωρεάν, κάτι που καθιστά τα συγκεκριμένα ποτά πολύ δημοφική στις τάξεις των επιβατών. Ωστόσο, λίγο ποτό παραπάνω απ’ το κανονικό είναι αρκετό για να σας ζαλίσει. Δεν είναι κάτι που εύχεστε γιατί βρίσκεστε σε αεροπλάνο και οι αντιδράσεις του οργανισμού σας δεν πάντα ελεγχόμενες στη ζάλη… Με ρέγουλα λοιπόν.
Προσέχετε πολύ το μωρό σας!

Ήδη το ότι το βάλατε στο αεροπλάνο είναι μια κίνηση που συνειδητά θα πρέπει να ξέρετε ότι συνήθως πρέπει να αποφεύγετε. Όμως παίρνουμε ως δεδομένο ότι δεν γινόταν διαφορετικά. Το μεγαλύτερο παράπονο των επιβατών σε σχετικές έρευνες δεν είναι το κλάμα του μωρού για παράδειγμα, αλλά η εμφανέστατη έλλειψη αισθήματος ευθύνης απ’ την μεριά των γονέων που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός και να το θεωρήσουν φυσιολογικό! Θυμηθείτε ότι βρίσκεστε σε αεροσκάφος με δεκάδες άλλους επιβάτες που δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν ή να σεβαστούν τον δικό σας μητρικό/πατρικό αγώνα ή το πρόβλημα. Από την άλλη, θα σας σεβαστούν αν δουν ότι πραγματικά κόπτεστε για να είναι το μωρό σας ανήσυχο.
Μην μιλάτε πολύ!
Ο διπλανός σας είτε ταξιδεύει με παρέα είτε είναι μόνος του/της. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα θέλει κάποιον για παρέα. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι φανερό ότι και οι δυο επιθυμείτε την συζήτηση, καλό θα είναι να μην επιδίδεστε σε πολλές ερωτήσεις. Το πιθανότερο είναι ότι ο συνεπιβάτης σας θα προσπαθεί να σας καταστήσει σαφές το ότι δεν θέλει κουβέντα μαζί σας (με ευγενικό τρόπο) και εσείς να μην θέλετε να το καταλάβετε/πιστέψετε γιατί απλούστατα πολύ δύσκολα θα βρει το θάρρος να σας πει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να του/της μιλάτε! Μην κάνετε τα πράγματα δυσκολότερα και αφήστε εκείνον/η αν θέλει να μιλήσει…
Πάντα μπάνιο πριν την πτήση!

Μην νομίζετε ότι η προσωπική σας υγιεινή είναι εντελώς… προσωπική σας υπόθεση! Σε περιπτώσεις πτήσεων είναι εμφανές ότι επηρεάζουν και τον συνεπιβάτη σας γι’ αυτό κάντε τον… κόπο και μπείτε στο ντουζ εξασφαλίζοντας στους πιθανούς διπλανούς σας μια πτήση χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις!
Μην βγάζετε τα παπούτσια σας!
Όσο χαλαρωτικό και αν φαίνεται μετά από μια κουραστική διαδικασία έλευσής σας στο αεροπλάνο και όσο και αν φαντάζει η εύκολη λύση για να “μικρύνετε” τον ήδη περιορισμένο χώρο μπροστά σας, η αναπόφευκτη μυρωδιά δεν είναι πάντα ελεγχόμενη. Μην προτρέξετε να υποθέσετε ότι δεν συμβαίνει κάτι γιατί ο διπλανός σας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη…
Μην τρώτε απότομα και ενοχλητικά!

Την ώρα του σερβιρίσματος τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς ο διαθέσιμος χώρος μειώνεται δραματικά και η έννοια απόλαυση στο φαγητό γίνεται είδος πολυτελείας. Σκεφτείτε λοιπόν ο διπλανός σας να αρχίσει τις απότομες κινήσεις και να καταναλώνει γρήγορα το φαγητό του σαν να ήταν στον ιδιωτικό του χώρο! Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα σας άρεσε, γι’ αυτό προσπαθήστε και εσείς να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο “ντελικάτοι” στην κατανάλωση του γεύματος του αεροπλάνου.
Μην κάνετε φασαρία!

Φυσικά η θέση την οποία πληρώσατε σας ανήκει, όχι όμως και ο περιβάλλον… χώρος της. Οι συνεπιβάτες σας βρίσκονται ουσιαστικά σε απόσταση αναπνοής από εσάς και οποιοσδήποτε δυνατός ήχος – πόσο δε μάλλον η φωνή σας – θα τους είναι εξόχως ενοχλητικός. Σκεφτείτε να είσασταν εσείς λίγο αδιάθετος/η και στην πίσω σειρά να τραγουδάει δυνατά τα τραγούδια που ακούει στο mp3 ένα παιδάκι. Δεν θα του κάνατε παρατήρηση;
Πηγή: msn.com

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ