10 λόγοι που το σεξ χαρίζει υγεία

10 λόγοι που το σεξ χαρίζει υγεία

8 Οκτ 2010
10 λόγοι που το σεξ χαρίζει υγεία
Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες δε χρειάζονται κίνητρο για να κάνουν σεξ - ευχαριστιούνται έτσι κι αλλιώς τη … διαδικασία-. Φαίνεται όμως ότι έχετε ένα λόγο παραπάνω να χαίρεστε το σεξ, αφού όπως όλα δείχνουν κάνει καλό στην υγεία.

Η καλή σεξουαλική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική υγεία ενός άνδρα, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Το σεξ μπορεί να επηρεάσει θετικά τα πάντα. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση. Μακροπρόθεσμα μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιαγγειακά νοσήματα και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Επιπλέον, το σεξ είναι φθηνότερο από τη συνδρομή στο γυμναστήριο και πολύ καλύτερο για τη μέση σας από πολλές ασκήσεις. Με λίγα λόγια το σεξ ίσως είναι ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συστήσει ο γιατρός σας.

Ας δούμε όμως τους 10 βασικότερους λόγους, για τους οποίους το σεξ κάνει καλό στην υγεία σας.

10-Καίτε θερμίδες

Μπορεί το σεξ να μην είναι αρκετό για να αποκτήσετε τέλειους μυς και κοιλιακούς, σίγουρα όμως σας βοηθάει να χάσετε θερμίδες. Υπολογίζεται ότι από τη σεξουαλική επαφή μπορείτε να κάψετε από 85 μέχρι 200 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνοντας μισή ώρα την ημέρα στο σεξ, θα μπορούσατε να χάσετε από 4 κιλά και πάνω μέσα σε ένα χρόνο. Και η διαδικασία είναι μάλλον πιο διασκεδαστική από το τρέξιμο ή το διάδρομο.

9– Ανεβαίνει η τεστοστερόνη

Δεν είναι όμως μόνο ότι καίτε θερμίδες. Το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τα οστά και τους μυς. Η τεστοστερόνη είναι επίσης υπεύθυνη για τη διατήρηση υγιών επιπέδων ενέργειας, την καλή διάθεση, τη γονιμότητα και την ερωτική επιθυμία. Η μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, γνωστή ως «ανδρόπαυση» ή ανδρική εμμηνόπαυση, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης γενετήσιας ορμής, της κόπωσης και της κατάθλιψης.

8– Το σεξ έχει αντικαρκινική δράση

Η εκσπερμάτωση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν σε τακτική βάση έχουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

7– Το σεξ κάνει καλό στην καρδιά

Επειδή το σεξ είναι μια καλή μορφή άσκησης, είναι λογικό να επηρεάζει θετικά την υγεία της καρδιάς σας. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Queens δείχνει ότι οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 50%. Το σεξ έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, κάτι που έχει θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς.

6- Περισσότερο σεξ λιγότερο στρες

Η μειωμένη πίεση του αίματος που μπορεί να προκύψει από το σεξ θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στρες. Σε πολλές μελέτες έχει παρατηρηθεί μικρότερη αύξηση της πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων μετά από το σεξ. Επιπλέον το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το άγχος. Ποιος δεν θέλει να ξεχάσει μια δύσκολη μέρα στο γραφείο με μια άκρως ερωτική βραδιά;

5 – Πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Ο καθένας αναζητά τρόπους για να έχει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ειδικά σε περιόδους εποχικής γρίπης σαν αυτή που διανύουμε. Αυτό που οι άνδρες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι η τακτική σεξουαλική επαφή αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος γνωστού για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σεξ 1 ή 2 φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει στην προφύλαξη από το κρύωμα ή τη γρίπη.

4– Το σεξ σας φέρνει πιο κοντά

Ακριβώς πριν από τον οργασμό απελευθερώνεται μια σειρά ενδορφινών και τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης, που συχνά αποκαλείται η «ορμόνη της αγάπης» είναι πενταπλάσια από το κανονικό τους επίπεδο. Η ωκυτοκίνη έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο αίσθημα γενναιοδωρίας και είναι γνωστό ότι δρα ως νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην ενίσχυση των δεσμών.

3 – Η ερωτική επαφή ανακουφίζει από τον πόνο

Πέρα από το γεγονός ότι η ερωτική επαφή σας φέρνει πιο κοντά με το σύντροφό σας, η οξυτοκίνη, η σεροτονίνη και άλλες ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική πράξη μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση από τον πόνο, που συνδέεται με κοινά προβλήματα, όπως η κεφαλαλγία ή η αρθρίτιδα. Την επόμενη φορά που θα υποφέρετε από πόνους στον αυχένα ή από πονοκέφαλο εξαιτίας του στρες, δοκιμάστε να εφαρμόσετε αυτή την διασκεδαστική μέθοδο.

2 – Έχετε πιο ποιοτικό ύπνο

Η οξυτοκίνη μπορεί να είναι κάτι σαν ένα νέο φάρμακο, αν σκεφτεί κανείς ότι η έρευνα έχει δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης, μαζί με τη σεροτονίνη, χημική ουσία που δρα ως αντικαταθλιπτικό και απελευθερώνεται επίσης κατά τη διάρκεια του οργασμού), συμβάλλουν στον βαθύ ύπνο. Και μια ξεκούραστη νύχτα ύπνου έχει συσχετιστεί με μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, όπως η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η μείωση της αρτηριακής πίεσης.

1 - Μακροπρόθεσμη αναπαραγωγική υγεία

Όπως ακριβώς οι άνδρες έχουν ανάγκη από τακτική σωματική άσκηση για να παραμείνουν υγιείς και σε φόρμα, έτσι ακριβώς η … άσκηση στο κρεβάτι είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο μέλλον. Η αποχή από το σεξ αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο για ατροφία του πέους. Για τις σεξουαλικές επαφές ισχύει ό, τι και για τη γυμναστική: 3 φορές την εβδομάδα είναι η ιδανική συχνότητα για την προφύλαξη από τη στυτική δυσλειτουργία ή άλλα προβλήματα σεξουαλικής υγείας αργότερα στη ζωή σας.

Πέρα από το γεγονός όμως ότι η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη συνολική υγεία και την ευημερία ενός άνδρα, πολλοί άνδρες με παθήσεις όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και ο καρκίνος αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και αυτό εντάσσεται στις παρενέργειες αυτών των ασθενειών. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δεν υπάρχει λόγος να χάνετε τις ελπίδες σας. Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές θεραπείας που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε τη σας σεξουαλική υγεία για να μπορείτε να απολαύσετε όχι μόνο το σεξ αλλά και όλα τα οφέλη για την υγεία σας από το σεξ που αναλύσαμε παραπάνω.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ