Σούπερ Λίγκα: τετραετής συμφωνία 176 εκατ. ευρώ με τη Nova-






Την αποδοχή της πρότασης της NOVA για σύναψη σύμβασης τετραετούς διάρκειας, αρχής γενομένης από την τρέχουσα σεζόν και ύψους 176 εκατ. ευρώ, σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα.
Επίσης, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί απόδοση ποσοστού 10% στις επαγγελματικές ενώσεις (ήτοι στη Super League και στην Football League), αφενός επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων από στοιχηματικά παιχνίδια που συμπεριλαμβάνουν αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων που θα διοργανώνουν πρόσωπα που θα λάβουν άδειες διεξαγωγής στοιχήματος (συμπεριλαμβανόμενου και του ΟΠΑΠ) και αφετέρου επί της εφάπαξ αμοιβής απόκτησης των ίδιων αδειών.
Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα έλαβε τις εξής αποφάσεις:- Αποδοχή πρότασης του τηλεοπτικού σταθμού Forthnet/Nova για σύναψη Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων διάρκειας 4 ετών, δηλαδή μέχρι και την περίοδο 2013-2014. Το συνολικό αντίτιμο της Σύμβασης θα ανέρχεται στα 176 εκατομμύρια ευρώ. Η Forthnet/Nova θα αναλάβει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αγώνα 4ης επιλογής που μετέδιδε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.
- Έγινε αποδοχή πρότασης της ΟΠΑΠ Α.Ε. για εισαγωγή ρητρών βίας στην υφιστάμενη σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με τις ακόλουθες προτάσεις:
1) Τα άρθρα του Π.Κ. που εμπίπτουν σε "Ρήτρες Βίας" είναι:
Άρθρο 15.2.δ, 15.2.ε και 15.2.στ (αφορά σε ρίψεις κατά ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων ή θεατών της αντίπαλης ομάδας καθώς και σε βαρύ τραυματισμό αυτών). Άρθρο 15.3, 15.4 και 15.5 (αφορά στην δημιουργία επεισοδίων). Άρθρο 18 (αφορά απειλές σε αξιωματούχους). Άρθρο 19 (αφορά χρήση βίας σε βάρος αξιωματούχων). Άρθρο 23 (αφορά θέματα ρατσισμού).
2) Το ποσό των ‘Ρητρών Βίας’ ορίζεται στο 50% της επιβληθείσας ποινής.

3) Το συνολικό ποσό που θα παρακρατείται θα αναδιανέμεται στις ΠΑΕ-Μέλη της Super League με γνώμονα σειρά κριτηρίων όπως μεταξύ άλλων την επιβράβευση των ομάδων που δε δημιούργησαν επεισόδια. Ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης θα συναντηθεί με τον τ. εφέτη κ. Στέφανο Στεφανόπουλο, σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., προκειμένου να οριστικοποιηθεί η πλήρωση της κενής θέσης της Πειθαρχικής Επιτροπής.
- Στο πλαίσιο του προγράμματος αλληλεγγύης της UEFA, κάθε ομάδα, πλην των ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, οι οποίοι συμμετείχαν στα play off και τους ομίλους του Champions League της περσινής περιόδου, θα ενισχυθεί με 176.000. Το συνολικό ποσό αλληλεγγύης ανέρχεται περίπου στα 2,5 εκ. ευρώ.
- Θα σταλεί επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί απόδοση ποσοστού 10% στις επαγγελματικές ενώσεις (ήτοι στη Super League και στην Football League), αφενός επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων από στοιχηματικά παιχνίδια που συμπεριλαμβάνουν αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων που θα διοργανώνουν πρόσωπα που θα λάβουν άδειες διεξαγωγής στοιχήματος (περιλαμβανομένης και της ΟΠΑΠ Α.Ε.) και αφετέρου επί της εφάπαξ αμοιβής απόκτησης των ίδιων αδειών.
- Θα σταλεί επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αίτημα την κατάργηση του ποσοστού 10% που παρακρατείται υπέρ του Επικουρικού Ταμείου της Ελληνικής Χωροφυλακής (ΕΤΕΧ) και υπέρ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (ΤΑΥΑΠ). Συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Βεκρή Γιαννίκο, Κανελλόπουλο, Κοντοβαζαινίτη, Ψωμιάδη, τον γενικό διευθυντή και τον νομικό σύμβουλο της Super League, προκειμένου να επεξεργαστεί προτάσεις τροποποίησης του Καταστατικού της διοργανώτριας αρχής.
- Αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση της Football League με το ποσόν των 2,2 εκατ. ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.
- Αποφασίστηκε όπως ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος εκπροσωπεί τη διοργανώτρια αρχή στα μηνιαία σεμινάρια επιμόρφωσης που διοργανώνει η ΚΕΔ.


Δ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ