Στη 2η θέση σε θανάτους από τροχαία η Ελλάδα

Στη 2η θέση σε θανάτους από τροχαία η Ελλάδα

 

21 Οκτ 2010


Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε θανάτους από τροχαία μετά την Πολωνία, με 138 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Τους πρώτους 9 μήνες του 2010 στη χώρα μας παρατηρείται μια μικρή μείωση θανάτων φέτος, ενώ αντιθέτως έχουν αυξηθεί δραματικά τα περιστατικά με περισσότερους τους τραυματίες.Η Interamerican στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης πραγματοποίησε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε περισσότερα από 10.000 άτομα, με θέμα την ασφαλή οδήγηση από το 2003 που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα και πραγματοποιούνται στο.
Η πρωτοβουλία της ασφαλιστικής εταιρείας αποτελεί μια ......απάντηση στην επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα οι συνέπειες του ακήρυχτου «πολέμου της ασφάλτου».
Όπως αναφέρεται στην απολογιστική ανακοίνωση της εταιρίας, ο μεγαλύτερος αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων σημειώνεται σε κατοικημένες περιοχές και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Οι κύριες αιτίες εντοπίζονται στην παραβατική συμπεριφορά των οδηγών και δευτερευόντως στις οδικές υποδομές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Interamerican κατέγραψε από εμπλοκή ασφαλισμένων σε αυτήν οχημάτων 70 θανάτους το 2009, ενώ το πρώτο εννεάμηνο του 2010 έχουν καταγραφεί ήδη 50 θάνατοι. Το 2009 η εταιρία κατέβαλε σε αποζημιώσεις αστικής ευθύνης αυτοκινήτου συνολικά 71,4 εκατ. ευρώ.
Το ζήτημα της αντιμετώπισης του μεγάλου κοινωνικού, δημογραφικού και οικονομικού προβλήματος που προκαλούν οι θάνατοι και οι αναπηρίες από τροχαία δυστυχήματα έχει και την ασφαλιστική διάστασή του, η οποία με τη νέα νομοθεσία της αποζημίωσης ανά θύμα γίνεται κομβική για τις προβλέψεις αποθεματοποίησης της ασφαλιστικής αγοράς, επισημαίνει η Interamerican στην ανακοίνωση της.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ