3η Συνάντηση Οικογενειακής Πεζοπορίας
 
 
Μία ευκαιρία να γνωρίσουν το βουνό δίπλα στην πόλη, να έρθουν πιο κοντά στη φύση και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, θα έχουν οι πολίτες κάθε ηλικίας, που θα λάβουν μέρος στην 3η συνάντηση Οικογενειακής Πεζοπορίας, που τείνει να γίνει θεσμός στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής Ελαιώνες της Θεσσαλονίκης, που......... ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους της και από πολίτες άλλων περιοχών, κάθε ηλικίας. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη συνάντηση, συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά, που περπάτησαν μέσα στο «άγνωστο» για τους περισσότερους Σέιχ Σου, σε μία καταπράσινη περιοχή, δίπλα στον αστικό ιστό, που τους διέφευγε.
Φέτος, την πρωτοβουλία υποστηρίζουν τα Αρσάκεια Σχολεία και το Σύλλογος Αποφοίτων του Αρσάκειου Λυκείου, που θα συμμετάσχουν μαζικά στην πεζοπορία. «Η ιδέα προέκυψε από μία μικρή παρέα, που πολύ συχνά συγκεντρώνονταν για περιπάτους στο βουνό. Στεναχωριόμασταν που περπατούσαμε μόνοι μας. Αν κάποιος κάνει μία βόλτα στο βουνό θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει ψυχή πουθενά. Πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει δρόμος στο βουνό για πεζοπορία» δήλωσε ο Θωμάς Γκινούδης, μέλος της πρωτοβουλίας των κατοίκων.
Η φετινή 3η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στο δασικό δρόμο Ελαιώνων - Σέιχ Σου και η διαδρομή θα έχει μήκος 5.000 μέτρα. Οι πεζοπόροι θα συγκεντρωθούν στις 11.00 το πρωί στα Αρσάκεια σχολεία και η πορεία θα ξεκινήσει στις 12.00. Οι πεζοπόροι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο ρουχισμό (αδιάβροχο, αθλητικά υποδήματα, αθλητική ένδυση), νερό και κολατσιό. Την ομάδα των πεζοπόρων θα ακολουθεί ένα όχημα του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής. Για τα παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου θα πραγματοποιηθούν ειδικές δραστηριότητες, όπως τοίχος αναρρίχησης , περιβαλλοντικά παιχνίδια, αναζήτηση λουλουδιών του βουνού, αγώνας σε ορεινό δρόμο αντοχής και εθελοντική καθαριότητα χώρου.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ