5 μύθοι σε κρατούν μακρυά από το γυμναστήριο

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

5 μύθοι σε κρατο

 

ύν μακρυά από το γυμναστήριο

 

 

Όταν έκανες την εγγραφή σου στο γυμναστήριο, υποσχέθηκες πως δεν θα περάσει ημέρα που να μην το επισκεφτείς. Κι όμως, το παρόν το έδωσες 5 με 6 φορές μέσα σε τρεις μήνες και το απουσιολόγιο γέμισε με το όνομά σου.
Επειδή δεν πρέπει ν' αφήσεις την προπληρωμένη ετήσια συνδρομή σου στο γυμναστήριο να πάει χαμένη, κατάρριψε τους μύθους που σε κρατούν μακρυά από το gym και γίνε κορμάρα.

Μύθος Νο1: μέχρι να γυρίσω από τη δουλειά στο σπίτι, ν' αλλάξω ρούχα και να πάω στο γυμναστήριο, η ώρα έχει ήδη περάσει:
Η δικαιολογία τούτη καταρρίπτεται πολύ εύκολα. Πρώτα πρώτα, οφείλεις να διαλέξεις ένα γυμναστήριο που διαθέτει εύκολη πρόσβαση και αν είναι δυνατό το δικό του χώρο στάθμευσης για να μην χάνεις περιττό αλλά πολύτιμο χρόνο. Έπειτα, μπορείς να έχεις τα ρούχα και παπούτσια της προπόνησης μαζί σου, για να μην χρειάζεται να περάσεις από το σπίτι ως ενδιάμεσο σταθμό. Αν δεν μετακινείσαι με αυτοκίνητο και βρίσκεις δύσκολο να μεταφέρεις τα ρούχα της άσκησης μαζί σου, μπορείς να επιλέξεις ένα γυμναστήριο κοντά στη δουλειά, που να μην φορτώνεσαι με έξτρα βάρος για να διανύσεις μεγάλη απόσταση. Εναλλακτικά, αν το γραφείο σου δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο dress code, τις ημέρες που θα επισκεφτείς το γυμναστήριο, μπορείς να είσαι ήδη ντυμένη με τα αθλητικά σου.
Μύθος: Νο2: επειδή βιάζομαι να κάνω τα πάντα στο γυμναστήριο, καταλήγω να εξοντώνομαι με σκληρές ασκήσεις:
Οι ειδικοί τονίζουν πως μια προπόνηση της μισής ώρας με έντονες ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης, μπορούν να σου παράσχουν σημαντική σωματική βελτίωση. Αποφάσισε από πριν ποιό θα είναι το πρόγραμμα που θ' ακολουθήσεις στο γυμναστήριο και μην ανησυχείς αν έχεις στη διάθεσή σου λίγη ώρα για να το εκτελέσεις. Μόνο 30 λεπτά, 2 με 3 φορές την εβδομάδα, είναι αρκετά για να δεις σημαντικά αποτελέσματα στο σώμα σου. Άσε που αν δεν κοπιάσεις, κιλά δεν θα χάσεις. Το πρόγραμμά σου πρέπει να περιέχει ασκήσεις με βάρη αλλά και αεροβική ή ασκήσεις που ενισχύουν το καρδιαγγειακό.
Μύθος Νο3: δεν είδα αποτελέσματα και αλλαγή στο μεταβολισμό μου τις φορές που πήγα στο γυμναστήριο
Πες την αλήθεια! Μήπως τις 5 φορές που επισκέφτηκες το γυμναστήριο, τις πέρασες κοιτάζοντας τους γύρω σου, κάνοντας ποδήλατο με το κουτσομπολίστικο περιοδικό ανά χείρας και μάλιστα σε χαλαρό ρυθμό; Ε, μια τέτοια προπόνηση δεν είναι ικανή ν' αλλάξει το μεταβολισμό σου. Όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, πρέπει ν' αξιοποιείς ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο και φυσικά να έχεις μια περιοδικότητα στην άσκησή σου. Φρόντισε να προπονείσαι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και εφόσον βλέπεις πως ο μεταβολισμός σου δεν λέει να ξεκολλήσει, μίλησε με τον προπονητή του γυμναστηρίου για να κάνετε αλλαγές στις ασκήσεις ή τα ομαδικά προγράμματα που ακολουθείς. Εννοείται φυσικά, πως στο γυμναστήριο δεν γίνονται μαγικά κόλπα, κι αν επιστρέφοντας σπίτι τρως ό,τι βρεις, θα συνεχίσεις να καις θερμίδες με ρυθμούς χελώνας.
Μύθος Νο4: τραυματίζομαι εύκολα στο γυμναστήριο γι' αυτό τα παράτησα:
Στην πραγματικότητα, όσο συνεχίζεις να μην γυμνάζεσαι τακτικά, τόσο πιο ευάλωτη γίνεσαι στους τραυματισμούς, εντός και εκτός γυμναστηρίου. Η καθιστική ζωή μπροστά από τον υπολογιστή, τα παραπανίσια κιλά που έχεις βάλει τελευταία και η υπερκόπωση, μπορούν να σε κάνουν ακόμα πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς. Αντίθετα, αν τιμάς το γυμναστήριο με την παρουσία σου, γρήγορα θα μπορέσεις να ενδυναμώσεις τους μύες σου, να βοηθήσεις στην καλύτερη στάση του σώματος και τελικά να μην τραυματίζεσαι τόσο εύκολα!
Μύθος Νο5: είμαι δεσμευμένη και ο γυμναστής μου άναψε φωτιές!
Αυτή κι αν είναι σαθρή δικαιολογία! Άλλαξε τις ώρες που επισκέπτεσαι το γυμναστήριο, γράψου σε ένα άλλο χώρο άσκησης, επίλεξε κάποιο άλλο ομαδικό πρόγραμμα ή αν νιώθεις τέτοια έλξη για το γυμναστή, μάλλον πρέπει να σκεφτείς ξανά την δέσμευσή σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ