Κατρακύλησε η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα - Στην 70η θέση από την 35η

Κατρακύλησε η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα - Στην 70η θέση από την 35η

 

20 Οκτ 2010

Οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία.Η ελευθερία του Τύπου περιορίζεται σε  κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ενώ οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να στοχοποιούνται σε πολέμους και συρράξεις, σύμφωνα με έκθεση των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF) που δημοσιεύθηκε σήμερα.
"Περισσότερο από ποτέ βλέπουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη, οι μεταρρυθμίσεις των θεσμών και ο σεβασμός των βασικών ανθρώπινων διακιωμάτων δεν είναι απαραίτητο να συμπορεύονται", δήλωσε η οργάνωση, που έχει την έδρα της στο Παρίσι, στην ένατη ετήσια έκθεσή της Press Freedom Index, που κατατάσσει τις χώρες όλου του κόσμου ανάλογα με το πόσο σέβονται την .......ελευθερία του Τύπου.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έπεσαν στην παγκόσμια κατάταξη, κυρίως η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Συγκεκριμένα η Ελλάδα έπεσε από την 35η θέση που κατείχε το 2009 στην 70η φέτος εξαιτίας των "πολιτικών αναταραχών και των επιθέσεων εναντίον αρκετών δημοσιογράφων".
Η οργάνωση επέκρινε επίσης τη Γαλλία και την Ιταλία για έλλειψη προόδου στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με τους RSF αυτά έχουν σχέση με "την παραβίαση της προστασίας των πηγών των δημοσιογράφων, τη συνεχιζόμενη συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης σε λίγους ιδιοκτήτες, την επίδειξη ανυπομονησίας και περιφρόνησης από τη μεριά των κυβερνητικών αξιωματούχων προς τους δημοσιογράφους και τη δουλειά τους καθώς και με δικαστικές κλητεύσεις".
Η Γαλλία βρίσκεται στην 44η θέση και η Ιταλία στην 49η θέση, μαζί με την Μπουρκίνα Φάσο.
Οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία, ενώ στον αντίποδα είναι η Ερυθραία, η Βόρεια Κορέα, το Τουρκμενιστάν, το Ιράν και η Μιανμάρ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ