Οι 70άρηδες πιο έξυπνοι από ποτέ

Οι 70άρηδες πιο έξυπνοι από ποτέ

25 Οκτ 2010
Όπως διαπίστωσε μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, οι σημερινοί 70χρονοι τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα στα τεστ νοημοσύνης σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, πριν από 30 χρόνια. Η επιστημονική έρευνα συμπέρανε, επίσης, ότι πλέον είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθεί η πρώιμη άνοια στους ηλικιωμένους της εποχής μας σε σχέση με το παρελθόν.
 Η μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας «Neurology», ανέλυσε μια σειρά από νοητικά και ψυχομετρικά τεστ που έχουν γίνει διαχρονικά στους ηλικιωμένους της σουηδικής πόλης για τον έλεγχο των επιδόσεων στη μνήμη, την ταχύτητα, τη γλώσσα, τη λογική, την αντίληψη του χώρου κ.α., διαπιστώνοντας ....ότι οι 70χρονοι που είχαν γεννηθεί το 1930 και έκαναν τα τεστ το 2000 είχαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όσους γεννήθηκαν το 1901-2 και εξετάστηκαν το 1971.
 Η βελτίωση στις επιδόσεις των πιο σύγχρονων 70άρηδων, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να αποδοθεί στο ανώτερο πλέον επίπεδο ιατρο-νοσοκομειακής φροντίδας πριν και μετά τη γέννα, την καλύτερη διατροφή, το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, τις βελτιωμένες συνθήκες υγείας (π.χ. για καρδιαγγειακές παθήσεις), αλλά και γενικότερα στις υψηλότερες νοητικές απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας. Βασικό ρόλο διαδραματίζει και η πρόοδος της τεχνολογίας, που απαιτεί από τους ανθρώπους κάθε ηλικίας εξοικείωση με νέες γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες αναφορικά με τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις κ.α..
Από την άλλη, τα περιστατικά της άνοιας παρέμεναν διαχρονικά αμετάβλητα.




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ