Μετά από Aldi και Fnac φεύγει και ο “Τιτάνας”;

Μετά από Aldi και Fnac φεύγει και ο “Τιτάνας”;

25 Οκτ 2010
Διαψεύδει η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ φήμες που τη φέρουν να εξετάζει θέμα μεταφοράς της έδρας της από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, λόγω υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης.
«Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα», απάντησε κατηγορηματικά υψηλά ιστάμενος παράγων της τσιμεντοβιομηχανίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Πρώτου Θέματος”, φορολόγηση και γραφειοκρατία κάνουν μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να σκέφτονται την έξοδο από τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο όμιλος Δαυίδ και η.... Coca Cola 3E από την οποία εχει εκφραστεί έντονος προβληματισμός και στην οποία υπάρχουν σκέψεις μεταφοράς των υπηρεσιών έξω.
Όμως και ο “Τιταν” ιδιοκτησίας Κανελλόπουλου – Παπαλεξόπουλου – σύμφωνα με πληροφορίες του “Πρώτου Θέματος” εξετάζει να μεταθέσει την έδρα της στην Αίγυπτο, στην Ελβετία ή στην Κύπρο.
Η τσιμεντοβιομηχανία που έχει μακρά παραμονή στην Ελλάδα επιβαρύνθηκε πέρυσι με 20 εκατομμύρια ευρώ μόνο από την έκτακτη εισφορά.
Ο Τιτάνας γεννήθηκε το 1902 και σήμερα έχει παραγωγική και εμπορική παρουσία σε 12 χώρες ενώ απασχολεί συνολικά 6.000 εργαζόμενους με τζίρο 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο.
newsit


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ