Διασταυρώσεις στοιχείων φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων

Διασταυρώσεις στοιχείων φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων

 
Διασταυρώσεις στοιχείων που έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν πως 89.153 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Α και Β κατηγορίας δεν υπέβαλαν κάποια ή και τις δύο περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ κατά το πρώτο εξαμήνο του 2010, ενώ 8.666 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας δεν υπέβαλαν μία ή περισσότερες από τις έξι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του πρώτου εξαμήνου του 2010.
Οι επιχειρήσεις αυτές ενώ υπέβαλαν εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ το...... έτος 2008 και 2009 δεν υπέβαλαν, ούτε μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2010. Από το υπουργείο έχουν ήδη αποστείλει ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και έντυπες επιστολές προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, με τις οποίες ζητείται η προσέλευσή τους στις ΔΟΥ εντός πέντε ημερών για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους. Τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διασταύρωση αποστέλλονται στις ΔΟΥ, τα ελεγκτικά κέντρα και το ΣΔΟΕ για αξιοποίηση.
Μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, είχαν προσέλθει στις ΔΟΥ και έκλεισαν τις σχετικές υποθέσεις τους 19.738 φορολογούμενοι, στους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (απόδοση ΦΠΑ και προσαυξήσεις) περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ