ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΩ ΑΠΟ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ


5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΩ ΑΠΟ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

Καταρχήν για να μην παρεξηγηθώ σας δηλώνω ότι δεν είμαι ιδιοκτήτης μίνι-μάρκετ, σούπερ-μάρκετ κτλ. Είμαι ένας πολίτης που έχει επιπλέον την ατυχία να κατοικεί σε δρόμο όπου γίνεται μια φορά την εβδομάδα αυτό το αίσχος που ονομάζεται "λαϊκή".
1. Τα προϊόντα το πρωί είναι ακριβότερα από το ακριβότερο σούπερ-μάρκετ. Αν πας πρωί οι τιμές είναι απλησίαστες διότι η ποιότητα υποτίθεται ότι είναι ανεβασμένη.
2. Τα προϊόντα το μεσημέρι είναι άχρηστα. Αν πας μεσημέρι για να αγοράσεις φθηνά, θα πάρεις ό,τι σάπιο έχει απομείνει.
..........


3. Κανένας δεν κόβει απόδειξη. Πρόκειται για ένα όργιο φοροδιαφυγής, όπου κερδισμένοι είναι οι πωλητές και χαμένοι όλοι εμείς.


4. Οι "λαϊκές" είναι ένα περιβάλλον απολίτιστο και ανθυγειινό. Φασαρία, καπνιά, βρώμα και δυσωδία, όταν οι χώροι όπου πωλούνται τρόφιμα θα έπρεπε να είναι υποδειγματικά καθαροί.


5. Λαμόγια πωλητές και κάθε είδους μεσάζοντες που προσπαθούν να σε εξαπατήσουν. Αν δεν έχεις τα μάτια σου 14 την ώρα που σου ζυγίζουν π.χ. τις ντομάτες, θα σου προσθέσει στάνταρ μερικές σάπιες για να σου συμπληρώσει δήθεν κιλό ή 2 κιλά ή 3, κ.ο.κ. Γι' αυτό και αν προσέξετε μπροστά τους έχουν μερικές άχρηστες ντομάτες για να μπορούν να σου τις βάλουν αμέσως στη σακούλα χωρίς να το αντιληφθείς. Άλλη πουσ--- που κάνουν είναι να κάνει το κιλό π.χ. 4,80 ευρώ και να σου λέει 5. Αν ρωτήσεις γιατί 5 αφού σου είπα να μου βάλεις 1 κιλό, σου λέει ότι έπεσε λίγο παραπάνω από κιλό. Πώς τυχαίνει πάντοτε να πέφτει πάντα περισσότερο και ποτέ λιγότερο είναι ερώτημα για δυνατούς λύτες.
Και κάτι σημαντικό: Προχθές κάποιο απ΄αυτά τα λαμόγια (καντίνα-βρωμιάρικο) έκλεβε από το κοινόχρηστο νερό της πολυκατοικίας μπροστά από την οποία κάνει πιάτσα. Δεν σέβονται ούτε την γειτονιά που τους φιλοξενεί. Δένουν σκοινιά από τα κάγκελα των πολυκατοικιών ή από όπου αλλού βρουν (δέντρα, πόρτες εισόδου πολυκατοικιών, αιρ κοντίσιον) για να στηρίξουν τα τσαντήρια τους, ενώ όταν έρχεται η ευλογημένη ώρα να τα μαζεύουν για να φύγουν δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μολυσματικό σκουπιδομάνι αφήνουν πίσω τους (απόνερα ψαριών, εντόσθια από πο! υλερικά, σάπια ζαρζαβατικά). Τέλος τα λεφτά που πληρώνουν στο Δήμο και που οι ίδιοι το λένε νοίκι, δεν αποτελεί έσοδο για το Δήμο, αλλά ξοδεύονται σε καθαριστικά και υπερωρίες των υπαλλήλων του Δήμου προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος από τα σκουπίδια τους.
Οι λαϊκές θα έπρεπε να γίνονται σε οργανωμένους και στεγασμένους χώρους υπό την εποπτεία των δημοτικών αρχών. Όσο γίνονται μέσα στους δρόμους, εγώ δεν θα δίνω ευρώ τσακιστό στα παγκολαμόγια και θα προτιμάω το μίνι-μάρκετ και το μανάβικο της γειτονιάς, όπου και ποιοτικότερα τρόφιμα βρίσκω και σε αναλογικά καλύτερες τιμές ΚΑΙ με απόδειξη.
Ένα τελευταίο tip: Αν θέλετε να μάθετε ποιοι δρόμοι της πόλης σας είναι οι πιο υποβαθμισμένοι, αναζητήστε αυτούς στους οποίους γίνονται "λαϊκές αγορές". Τυχαίο??...




Ένας αγανακτισμένος πολίτης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ