Έλληνας φωτογράφος στην ...πρώτη θέση διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας για την κλιματική αλλαγή

Έλληνας φωτογράφος στην ...πρώτη θέση διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας για την κλιματική αλλαγή

 
Photo "No Pollution Please" (Χ. Λαμπριανίδης), 1η θέση
Η φωτογραφία του Χρήστου Λαμπριανίδη με τίτλο «No Pollution Please» κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό "The Cool Climate Art".
 Στον διαγωνισμό με αντικείμενο εικόνες που αποτυπώνουν την επίδραση της κλιματικής αλλαγής δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 1.000 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.



Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την ομάδα "The CoolClimate", σε συνεργασία με το "deviantART.com", ιστοσελίδα για καλλιτέχνες, δημιουργούς και λάτρεις της τέχνης, με 15 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως.
«Δεν υπάρχει σοβαρότερο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα από το πώς επιδρούμε στο περιβάλλον μας. Ο διαγωνισμός "The CoolClimate Art" αποτελεί έναν έξυπνο και δημιουργικό τρόπο να κινητοποιήσει τους καλλιτέχνες να ασκήσουν επιρροή και να επικοινωνήσουν σχετικά με το κρίσιμο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Η τέχνη έχει τη δύναμη να πείσει σε ένα βαθύ συναισθηματικό σημείο, κάποιες φορές περισσότερο αποτελεσματικά από σχεδιαγράμματα και πίνακες με στατιστικά στοιχεία» όπως δήλωσε ο κριτικός τέχνης και ένας από τους κριτές του διαγωνισμού Agnes Gund.
Επιφανείς κριτικοί τέχνης και γνωστά ονόματα στο χώρο επέλεξαν τους 20 φιναλίστ, τα έργα των οποίων δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα "The Huffington Post". Στη συνέχεια, το έργο της ανάδειξης των 5 καλύτερων έργων ανέλαβε το κοινό. Η φωτογραφία «No Pollution Please» του Χρήστου Λαμπριανίδη κατέκτησε την 1η θέση.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον, στο «Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο». Τα έργα που αναδείχθηκαν θα εμφανιστούν στο show «Green Planet 100». Επίσης, θα διανεμηθούν παγκοσμίως σε οργανισμούς για το περιβάλλον για να υποστηρίξουν επικοινωνιακά τις ανακοινώσεις τους.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ