Προτείνει την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στην Αρκτική

 
Προτείνει την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στην Αρκτική
 
 
 
Η Ρωσία ενισχύει την παρουσία του πολεμικού ναυτικού της στην Αρκτική, σε μια περιοχή πλούσια σε φυσικό αέριο και με εμπορικές δυνατότητες, όπως ανέφερε σήμερα ανώτατος Ρώσος στρατιωτικός. "Η ενίσχυση των στρατιωτικών μέσων όλων των μονάδων του Στόλου του Βορρά και του Στόλου του Ειρηνικού συνεχίζεται", δήλωσε ο διοικητής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ναύαρχος Βλαντιμίρ Βισκότσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.
Όπως είπε, έχει προτείνει στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να αναπτυχθούν πολεμικά σκάφη στα ρωσικά λιμάνια της Αρκτικής για να διασφαλίσουν την "ασφάλεια" της πολικής θαλάσσιας διόδου.
Το λιώσιμο των πάγων λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει, το καλοκαίρι, στην ανάδυση μιας στρατηγικής εμπορικής διόδου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, τον έλεγχο της οποίας θα έχει η Ρωσία. "Παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό της Ρωσίας προτάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας του βόρειου θαλάσσιου δρόμου, κυρίως η δυνατότητα να αναπτυχθούν προσωρινά σκάφη του πολεμικού ναυτικού στα λιμάνια κατά μήκος αυτού του δρόμου", υπογράμμισε ο ναύαρχος.
Οι δηλώσεις του ναυάρχου ενδέχεται να προκαλέσουν τη δυσαρέσκεια άλλων αρκτικών χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Νορβηγία, Δανία), πολύ περισσότερο επειδή ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε διαβεβαιώσει τον Απρίλιο του 2009 ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να εντείνει την παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεών της στην Αρκτική.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ