Διανοίχθηκε στις ελβετικές Άλπεις η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο


Διανοίχθηκε στις ελβετικές Άλπεις η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο

Ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο έσπασε σήμερα το τελευταίο κομμάτι βράχου που χώριζε τα δύο τμήματα της πιο μεγάλης σήραγγας στον κόσμο, μήκους 57 χιλιομέτρων, που έχει δημιουργηθεί 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων.
Στις 14:05 (15:05 ώρα Ελλάδας) το τεράστιο γεωτρύπανο διαμέτρου 9,5 μέτρων τέθηκε σε λειτουργία και λίγα λεπτά αργότερα έσπασε το τελευταίο κομμάτι βράχου επιτρέποντας στους εργάτες που βρίσκονταν ............στις δύο πλευρές του τοίχου να δώσουν τα χέρια, όπως μετέδωσε η ελβετική τηλεόραση.
"Εδώ, στην καρδιά των Άλπεων γίνεται πραγματικότητα το πιο μεγάλο περιβαλλοντικό σχέδιο της ηπείρου", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ελβετίας Μόριτς Λόιενμπεργκερ.
"Το Γκόταρντ θα παραμείνει για πάντα ένα εντυπωσιακό και μεγαλειώδες μνημείο με το οποίο θα συγκρίνονται όλες οι σήραγγες", πρόσθεσε.
Το έργο ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια. Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο, που θα συνδέει τη Ζυρίχη με το Μιλάνο σε δύο ώρες και σαράντα λεπτά, θα λειτουργήσει το 2017.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ