ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΙΜΑΛΦΗ

ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΙΜΑΛΦΗ 
Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΙΜΑΛΦΗ
Λένε ότι  πολιτική είναι η τέχνη του  εφικτού. Μερικές φορές, είναι η τέχνη του οίκτου. Να ασκείς εξουσία χωρίς οίκτο, αλλά να απαιτείς οίκτο όταν πετιέσαι στο περιθώριό της. Δεν ξέρω αν ο κύριος Αγγέλου ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αναρωτιέμαι ποιός πολιτικός δεν ανήκει. Θυμάμαι όμως τις ημέρες της κατάθεσής μου στην εξεταστική της Βουλής για το Βατοπέδι, έναν βουλευτή της ΝΔ, που με πλησίασε και μου είπε πως απέναντι στον κύριο Αγγέλου έπρεπε να δείξω “συμπόνοια και οίκτο”. Το επιχείρημά του ήταν πως η εμπλοκή του Αγγέλου στο Βατοπέδι, προέκυψε όταν οι Βατοπεδινοί εκμεταλλεύτηκαν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του και του υποσχέθηκαν ίαση δια της Αγίας Ζώνης. Η πίστη είναι ισχυρό πράγμα. Και αυτή στη ζωή, στη ζωή σου, ακόμη ισχυρότερο. Με αυτή ..............την έννοια, μπορεί κάποιος να βρει χίλια ελαφρυντικά για τον  πρώην σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού αν όλα αυτά ισχύουν. Εγώ πάλι δυσκολεύομαι.
 Οι άνθρωποι  κρίνονται πάντα στις οριακές  καταστάσεις, αλλά αυτό που  μπαίνει σε κρίση είναι αυτό που ήδη υπάρχει. Αυτό που έχουν. Αναρωτιέμαι αν ο στενός κύκλος  ενός πρωθυπουργού,πιεσμένος από οριακές καταστάσεις, εξαπατημένος έστω από από εκπροσώπους της θρησκευτικής κονσομασιόν, είχε να επιδείξει μόνο την εθνικοφροσύνη του μυστικισμού και του κομποσχοινιού. Αν έκαιγε την αξιοπρέπεια μαζί με τα λιβάνια. Είναι θεμιτό να έχεις έναν Θεό για να πιστεύεις και να ελπίζεις αλλά όχι για να εξυπηρετείσαι. Είναι αποδεκτό να υπάρχουν εν Χριστώ Αδελφοί, ακόμη και υπουργοί, αρκεί να μην έχουν το μυαλό τους στα εν Χριστώ τιμαλφή.
Το Βατοπέδι ήταν μια ξεκάθαρη ιστορία.Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ένα παραθρησκευτικό σύστημα, γατζωμένο πάνω σε αυτούς που ασκούν ή που θέλουν εξουσία,ονειρεύεται παντοκρατορίες, υπόσχεται με «προφητείες» και απειλεί όχι με την εικόνα του διαβόλου, αλλά με αυτή της δικής του μορφής και δύναμης. Ο αποκρυφισμός,οι συνωμοσίες, τα απλοικά κηρύγματα, οι ψυχολογικοί εκβιασμοί,ο υποκριτικός ευσεβισμός, συναντούν την κοσμικότητα, τις δημόσιες σχέσεις την λαική ανασφάλεια και πάντα το χρήμα. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και πολύ περισσότερο η ιστορία των πρωταγωνιστών του, αποδεικνύει πως στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις τα χειρότερα πράγματα, επικαλούμενος τα καλύτερα και αποσκοπώντας στα πάντα. Ο κύριος Αγγέλου μπορεί να θεωρεί πως δεν έχει θέση στο εδώλειο. Έχει όμως θέση μέσα σε όλα αυτά.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα REAL

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ