Από τα επτά τους ξεκινούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο τα παιδιά που ζουν στην Ευρώπη

Από τα επτά τους ξεκινούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο τα παιδιά που ζουν στην Ευρώπη

 

23 Οκτ 2010
Πιο μικροί από ποτέ μπαίνουν στο διαδίκτυο τα μικρά παιδιά αφού οι σημερινοί 15χρονοι άρχισαν να το χρησιμοποιούν από τα 11α τους. Ανάλογα, τα σημερινά 10χρονα γνώρισαν το κόσμου του internet όταν ήταν 7 ετών, όπως δείχνει η έρευνα της EUKidsOnline.Οι πιο μικροί που συνδέονται στο διαδίκτυο προέρχονται από χώρες όπως Εσθονία, Κάτω Χώρες, Αγγλία και σκανδιναβικές χώρες. Αντίθετα, μεγαλύτεροι σε ηλικία γνωρίζουν το Internet στα κράτη: Αυστρία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ρουμανία. Μέσος όρος παραμονής στο διαδίκτυο είναι η μιάμιση ώρα.
Παράλληλα, το 84% των ανηλίκων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι για τα μαθήματά τους, το 83% για να παρακολουθήσουν βίντεο, το 74% για να παίξουν παιχνίδια και το 61% για να επικοινωνήσουν.
Το 85% αυτών μπαίνουν από .......το σπίτι και ακολουθεί το σχολείο. Οι μισοί έφηβοι έχουν στο δωμάτιό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή (σταθερό ή laptop) με σύνδεση στο διαδίκτυο. Εντωμεταξύ, το 5% των παιδιών παραδέχεται πως έχει υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό (14% σε Εσθονία και Ρουμανία) και ένας στους οκτώ αναστατώθηκε από ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια πλοήγησης του.
Ελλείψεις σε βασικές δεξιότητες αντιμετωπίζουν τα μισά παιδιά ενώ το 30% ηλικίας 11-16 ετών έχε εμφανίσει συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάχρηση του διαδικτύου.
Επίσης, σε 14 χώρες διεξάγεται διαγωνισμός για το καλύτερο παιδικό επιγραμμικό περιεχόμενο στο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και ενήλικες και διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κέντρα για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ. Πρόκειται για τις χώρες Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ