Η Επίσκεψη Γουέν Τζιαμπάο στην Ακρόπολη και η πρόταση-έκπληξη!

Η Επίσκεψη Γουέν Τζιαμπάο σ

την Ακρόπολη και η πρόταση-έκπληξη!

 


(Για μία ακόμη φορά οι ξένοι ηγέτες μας βάζουν τα γυαλιά σε θέματα εθνικής αξιοπρέπειας και διεκδικήσεων!)
(Αλλά εμείς.... το είπαμε έχουμε... χαμένη Εθνική Κυριαρχία)

Επέκταση ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών από Ελλάδα και Κίνα!
Την πρόταση του πρωθυπουργού της Κίνας κ. Γουέν Τζιαμπάο, δέχθηκε το πρωί στην Ακρόπολη ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, οι δυο χώρες να συνεργαστούν σε θέματα που αφορούν την επιστροφή των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών, στον τόπο καταγωγής τους, αλλά και ειδικότερα στο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Ο κ. Γουέν Τζιαμπάο πληροφόρησε τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου σχετικά με την καταστροφή των παλαιών θερινών ανακτόρων (Γιουάν Μινγκ Γιουάν) έξω από το Πεκίνο, από τα βρετανικά στρατεύματα, που διέταξε το 186O ο υιός του λόρδου Έλγιν, Τζέιμς Μπρους, και τη λεηλασία σημαντικών τοιχογραφιών και άλλων θησαυρών. Ο κ. Γουέν Τζιαμπάο συμφώνησε με τον κ. Γ. Παπανδρέου ώστε η Ελληνο -κινεζική συνεργασία να επεκταθεί προσεχώς και σε συνεργασίες στον τομέα του Πολιτισμού . Στο άμεσο μέλλον, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του και θα συζητήσουν κοινές πολιτιστικές δράσεις.-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ