Δημοπρασία σπάνιου ροζ διαμαντιού

Δημοπρασία σπάνιου ροζ διαμαντιού

 

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά πετράδια και θα παρουσιαστεί στην επικείμενη δημοπρασία «Magnificent Jewels» του βρετανικού Οίκου, που θα γίνει στη Γενεύη στις 16 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, πρόκειται για ένα σπάνιο ροζ διαμάντι από την πιο καθαρή και ζωντανή απόχρωση, 24,8 καρατίων που προσφέρεται με αρχική εκτίμηση, που κυμαίνεται από 27 έως 38 εκατ. δολάρια και η δημοπράτησή του αποτελεί ορόσημο στον κόσμο των κοσμημάτων.
Αυτή η πέτρα, κομμένη σε σχήμα σμαραγδιού, δεμένη σε δαχτυλίδι, έχει επιπλέον αξιολογηθεί ως μέλος της σπάνιας κατάταξης τύπου «IIa», στην οποία συγκαταλέγονται λιγότερο από 2% των διαμαντιών παγκοσμίως. Το διαμάντι προέρχεται από ιδιωτική συλλογή και δεν έχει εμφανιστεί στην αγορά από τότε που αγοράστηκε από τον Harry Winston πριν από 60 χρόνια.
Η αγορά χρωματιστών διαμαντιών είναι ιδιαίτερα δυνατή ειδικά για μπλε, ροζ και πράσινα. Με την εξαιρετική σπανιότητά τους αυτά τα διαμάντια αποτελούν σήμερα τα πλέον ποθητά πετράδια στις αίθουσες δημοπρασιών σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή το διαμάντι εκτίθεται στο Χονγκ Κονγκ, ενώ θα ταξιδέψει στη μέση Ανατολή, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη πριν παρουσιαστεί προς δημοπρασία στη Γενεύη το Νοέμβριο.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ