Έμαθε από την τηλεόραση το φόνο του παιδιού της

Έμαθε από την τηλεόραση το φόνο του παιδιού της

 

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στην ιταλική κοινή γνώμη το έγκλημα που αποκαλύπτεται τα τελευταία 24ωρα στην κοινότητα Αβετράνα, έξω από το Μπάρι ενώ ανοίγει ένας νέος γύρος συζήτησης και για τα όρια των μέσων ενημέρωσης.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η 15χρονη Σάρα Σκάτσι, εξαφανίστηκε στις 26 Αυγούστου και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Τύπο, δολοφονήθηκε και στη συνέχεια έπεσε θύμα βιασμού από τον 53χρονο θείο της, Μικέλε Μισέρι.

Τραγικό πρόσωπο στην ιστορία αυτή, η ίδια η μητέρα της, η οποία πληροφορήθηκε τη δολοφονία του παιδιού της καθώς και την ομολογία του συζύγου της αδερφής της από την παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, ενώ βρισκόταν «στον αέρα».

Η μητέρα, Κοντσέτα Σεράνο, ήταν στο σπίτι της αδερφής της, ενώ εκείνη και ο σύζυγός της βρίσκονταν στα γραφεία της αστυνομίας. «Ο γαμπρός μου είναι αθώος. Δεν μπορώ να το πιστέψω» είπε, σε κατάσταση σοκ, μόλις την ενημέρωσε η παρουσιάστρια της εκπομπής ότι ένα από τα άτομα που ανακρίνονταν είχε ομολογήσει και πως το πτώμα...
είχε βρεθεί. Η εκπομπή «Chi l'ha visto» στην κρατική τηλεόραση RAI ερευνά εξαφανίσεις ατόμων.

Ο θείος Μισέρι

Η εκπομπή της είχε ζητήσει να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό πρόγραμμα από το σπίτι της αδερφής και του γαμπρού της, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όμως, λίγες ώρες πριν αρχίσει η αστυνομία άρχισε να ανακρίνει τον γαμπρό της. Ο Μισέρι είχε καταφέρει να απομακρύνει τις υποψίες από το πρόσωπό του λέγοντας ότι την ώρα της εξαφάνισης της ανιψιάς του, είχε ακούσει το θόρυβο ενός αυτοκινήτου που απομακρυνόταν με μεγάλη ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια όμως της ανάκρισης, «έσπασε» και ομολόγησε.

Τις προηγούμενες μέρες είχε εμφανιστεί κρατώντας το κινητό της ανιψιάς του καμένο, και υποστήριζε ότι το είχε βρει τυχαία στα χωράφια, όπου εργαζόταν. Όμως η αστυνομία κοινοποίησε ότι είχε εντοπίσει ηλεκτρονικά ίχνη του δικού του κινητού, την ημέρα και στο σημείο, όπου είχε εξαφανιστεί η 15χρονη. Ακόμη, από τα μικρόφωνα που είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του, καταγράφηκε συνομιλία με την κόρη του, Σαμπρίνα, η οποία στη διάρκεια διαπληκτισμού μαζί του, τον κατηγόρησε λέγοντας ότι «εσύ εξαφάνισες την ξαδέρφη μου».

Οι λεπτομέρειες...

Και οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Μισέρι ανάγκασε τη 15χρονη να τον ακολουθήσει στο γκαράζ του σπιτιού του, της ζήτησε να έχουν σεξουαλική επαφή και, όταν εκείνη αρνήθηκε, τη δολοφόνησε και ασέλγησε στο άψυχο σώμα της. Το πτώμα εντοπίστηκε σε στενό πηγάδι, έξω από την κοινότητα Αβετράνα...

Περίπου 3,5 εκατομμύρια Ιταλοί παρακολούθησαν χθες με κομμένη την ανάσα το τηλεοπτικό πρόγραμμα για την 15χρονη Σάρα. «Ένα από τα άτομα που ανακρίνονται φέρεται να έχει ομολογήσει», είπε η παρουσιάστρια της εκπομπής στη μητέρα κι εκείνη στράφηκε στον δημοσιογράφο που είχε κοντά της, ρωτώντας τον «αν είναι αλήθεια». Τότε κάποιος από την εκπομπή της είπε ότι μάλλον θα ήταν καλύτερα να πάει στο σπίτι της. Με το πρόσωπο σκυμμένο η μητέρα συγκατένευσε κι έφυγε.

Η κοινή γνώμη...

Μια μέρα αργότερα, στην Ιταλία, το θέμα προκαλεί ανάμεικτες αντιδράσεις για τα όρια και τις ευαισθησίες των μέσων ενημέρωσης. «Η μητέρα ήταν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Έφτασαν πληροφορίες στο στούντιο και η δημοσιογράφος τις διάβασε. Είναι η δουλειά της», υπερασπίστηκε την παρουσιάστρια ένας τηλεθεατής. «Πώς είναι δυνατόν η αστυνομία να μιλά πρώτα στον Τύπο και ύστερα στη μητέρα;», απάντησε ένας άλλος. Και η συζήτηση, δεν έκλεισε εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ