Επαναπατρίζονται κεφάλαια και ξένων εταιρειών που ανήκουν σε Έλληνες...

 


Οι Έλληνες ιδιοκτήτες ξένων εταιρειών που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό εντάσσονται πλέον στον νόμο για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων αρκεί να δηλώσουν με βεβαίωση ότι είναι οι μοναδικοί μέτοχοι της εταιρείας, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Μέχρι πρότινος, θα έπρεπε ο λογαριασμός στο εξωτερικό να ανήκε σε φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία που εισάγει τα κεφάλαια. Πλέον μπορούν να επαναπατριστούν κεφάλαια και ξένων εταιρειών που ανήκουν αποκλειστικά σε Έλληνες κατοίκους.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, στις διατάξεις του νόμου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων συμπεριλαμβάνονται πλέον τα εξής:
Επίσης, αν ο τραπεζικός λογαριασμός της αλλοδαπής ανήκει σε αλλοδαπό νομικό πρόσωπο, του οποίου μοναδικός μέτοχος ή εταίρος είναι φυσικό πρόσωπο κάτοικος Ελλάδος, τα κεφάλαια αυτά μπορούν να επαναπατρισθούν ή να παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, στο όνομα του φυσικού προσώπου - μετόχου. Για το σκοπό αυτό απαιτείται βεβαίωση της εταιρίας στην οποία θα αναγράφεται αναλυτικά η σύνθεση του κεφαλαίου της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ