ΠΡΟΣΟΧΗ...Ο υπολογιστής και… τα μάτια σας

Ο υπολογιστής και… τα μάτια σας

 

 

Αν και είναι ήδη ευρέως γνωστό ότι τα συμπληρώματα που περιέχουν λουτεΐνη είναι ωφέλιμα για την υγεία των ματιών, πρόσφατη μελέτη από την Κίνα προτείνει ότι μπορούν επίσης να λειτουργήσουν προστατευτικά και ενάντια στις επιβλαβείς επιδράσεις της έκθεσης των ματιών στο φως της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μετά από 12 εβδομάδες λήψης συμπληρωμάτων λουτεΐνης, παρατηρήθηκε βελτίωση στην ευαισθησία στο φως της οθόνης του υπολογιστή στους 37 συμμετέχοντες της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου παρατήρησαν βελτίωση στην οπτική λειτουργία των υγιών ατόμων που έλαβαν τα συμπληρώματα λουτεΐνης, ειδικότερα σε...
ό,τι έχει να κάνει με την ευαισθησία στο φως της οθόνης, γεγονός που υποδεικνύει ότι η υψηλή πρόσληψη λουτεΐνης μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην οπτική απόδοση.

Η λουτεΐνη, μία ουσία που βρίσκεται ως φυσικό συστατικό σε διάφορα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων φυλλωδών λαχανικών και του κρόκου του αυγού, κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια αγορά διατροφικών συμπληρωμάτων εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, ως ένα συστατικό που έχει την ιδιότητα να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εκφυλισμού της ωχρής κηλίδας.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ