Σεξουαλικά όνειρα: Τι σημαίνουν;

Σεξουαλικά όνειρα: Τι σημαίνουν;

 

14 Οκτ 2010

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ποσοστό ανδρών και γυναικών που βλέπουν όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου, διαρκώς αυξάνεται. Ο καθηγητής Antonio Zadra από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και η ομάδα του ερεύνησαν το φαινόμενο και προσπάθησαν να το ερμηνεύσουν επιστημονικά. Για να το πετύχουν, μελέτησαν τα όνειρα 3600 αντρών και γυναικών, όπως τα είχαν καταγράψει στα ημερολόγια τους.
“Το περιεχόμενο είναι κοινό και για τα δύο φύλα: σεξουαλική επαφή με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, έντονες περιπτύξεις που ........μπορεί να φτάσουν σε χρήση βίας, φαντασιώσεις ανομολόγητες. Μεγάλη συχνότητα εμφανίζουν τα όνειρα με πρώην και νυν εραστές, αλλά και επαγγελματικούς συνεργάτες! Το σκηνικό είναι από δημόσιους χώρους μέχρι γραφεία, ξενοδοχεία κλπ”, εξηγεί ο καθηγητής.
Σεξ με…διάσημους!
Ενα άλλο εύρυμα της έρευνας, είναι εκείνο που θέλει άντρες και γυναίκες να ονειρεύονται ότι κάνουν σεξ με διάσημα πρόσωπα! Σταρ του κινηματογράφου, του τραγουδιού, του ποδοσφαίρου, της τηλεόρασης, πρωταγωνιστούν σε πολλά όνειρα!
Μία από τις βασικές διαφορές που προέκυψε από την μελέτη των σεξουαλικών ονείρων είναι ότι οι άντρες τα θυμούνται ως μία θετική εμπειρία σε ποσοστό 44%, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες δεν ξεπερνούν το 30 %! Ενα 4% και στα δύο φύλα, δηλώνει ότι βιώνει οργασμό κατα τη διάρκεια του ονείρου!
Καταγράψτε τα όνειρά σας!
Μία βασική συμβουλή που δίνει ο Antonio Zadra είναι να απελευθερωθούμε από τις ενοχές για τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου και να τα καταγράψουμε! “Ο μόνος τρόπος να εντοπίσουμε εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι να καταγράφουμε ό,τι βλέπουμε με λεπτομέρειες: πόσοι ερωτικοί παρτενέρ υπήρχαν στο όνειρο μας, σε ποιο μέρος έγινε, πώς νιώθαμε όταν ξυπνήσαμε κλπ. Συνήθως ,ότι συμπεριλαμβάνει κίνδυνο και απαγόρευση, θεωρείται φυσιολογικό διότι ανέκαθεν το κρυφό διεγείρει τις αισθήσεις μας”
Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που τα σεξουαλικά όνειρα επιμένουν; Ο καθηγητής είναι ξεκάθαρος: “Aν το φαινόμενο φαινόμενο τέτοιων ονείρων είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο τότε θα πρέπει να δούμε καθαρά τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουμε στις ερωτικές μας σχέσεις. Από εκεί πηγάζουν όλα και αν δεν λυθεί ο γόρδιος δεσμός, δεν υπάρχει φυσιολογική ερωτική ζωή”.
Φυσιολογικές οι “χυδαίες εικόνες” στα όνειρα
“Θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι βλέπουμε χυδαίες εικόνες είναι φυσιολογικό. Συνήθως έχει άμεση σχέση με τις φαντασιώσεις μας. Πολλές φορές το υποσυνείδητο μας μιλά με το δικό του τρόπο. Μας δείχνει τις βαθιές επιθυμίες που ίσως ντρεπόμαστε να εξομολογηθούμε”, εξηγεί ο καθηγητής και προσθέτει:
“Μόνο έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε στην ευχαρίστηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας αρκετοί είναι εκείνοι που ξύπνησαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι επειδή τη νύχτα είδαν πως συμμετείχαν σε ερωτικές περιπτύξεις. Μάλιστα μια γυναίκα μου εκμυστηρεύτηκε πως όταν είδε τον εαυτό της να συμπρωταγωνιστεί με τον Μίκυ Ρουρκ στις 9 1/5 εβδομάδες, το πρωί είχε το αίσθημα του οργασμού!”
Αύξηση των σεξουαλικών ονείρων των γυναικών!
 
Κλείνοντας την έρευνά του ο Antonio Zadra, δεν παραλείπει να σημειώσει ένα στοιχείο που τον έχει προβληματίσει: τα σεξουαλικά όνειρα των γυναικών έχουν υπερπολλαπλασιαστεί από την δεκαετία του΄60 μέχρι σήμερα. Το έρωτημα είναι αν αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες απαλευθερώθηκαν και εκφράζουν ελεύθερα τις επιθυμίες τους ή γιατί έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανικανοποίητων σεξουαλικά γυναικών!


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ