Πυργάκια στην άμμο… σαν παραμύθι

 

Πυργάκια στην άμμο… σαν παραμύθι

 

 

Η κυβέρνηση χτίζει πυργάκια γύρω από την ελληνική οικονομία, όμως δε λογάριασε ότι χρησιμοποιώντας άμμο, στο πρώτο κύμα θα καταστραφούν.
Πήρε μέτρα, άλλαξε τους νόμους, νομιμοποίησε τα ανεξέλεγκτα παράνομα, αύξησε φόρους και τιμές, μείωσε μισθούς και συντάξεις. Οδηγεί δηλαδή την Ελλάδα σε μαθηματική καταστροφή και δε διστάζει να υποστηρίζει ότι οι παρεμβάσεις αυτές – ή καλύτερα επελάσεις – αποσκοπούν στην «ενίσχυση της αξιοπιστίας των οικονομικών και στατιστικών δεδομένων, ώστε να διαμορφωθούν ισχυροί θεσμοί ελέγχου και λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες και τους διεθνείς εταίρους για την οικονομική κατάσταση της χώρας».
Προσοχή:
οι λέξεις «αξιοπιστία», «ισχυροί θεσμοί ελέγχου» και « λογοδοσία» στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ προφανώς έχουν μία άλλη «πράσινη» διάσταση η οποία μάλλον μας διαφεύγει....
Γιατί η «αξιοπιστία» σίγουρα είναι πια χαμένη και από το λαό και από τους ξένους εταίρους. «θεσμοί ελέγχου» αποδεδειγμένα δεν εφαρμόζονται σωστά, είναι αναποτελεσματικοί άρα ουσιαστικά ανύπαρκτοι. Όσο για τη «λογοδοσία» απέναντι στους πολίτες, ποια λογοδοσία εννοούν; Τις εικονικές και ψεύτικες δημόσιες διαβουλεύσεις; Είδαμε τι έγινε και με τη διαβούλευση για τα τυχερά παιχνίδια. Είτε έγινε είτε δεν έγινε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η κυβέρνηση προχωρά στην εξαγγελθείσα καζινοποίηση της χώρας.
Επιπλέον, δε διστάζει να μιλά για «δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα». Δίκαιο για ποιους; Ποιος τους πιστεύει μετά τα φορολογικά μέτρα που πήραν και ακινητοποίησαν ολόκληρη την αγορά, έβαλαν το χέρι βαθιά στις τσέπες μας και στις ζωές μας και μας ορίζουν και πώς θα ξοδεύουμε τα όσα μας απέμειναν; Σε «ψυχαγωγικές» (κατά το Γερουλάνον ευαγγέλιο) δραστηριότητες όπως στο τζόγο;
Ποιες επενδύσεις εννοούσαν όταν αναφέρονταν στην ανάπτυξη; Τις συνεργάτιδες ξένες εταιρίες των δικών μας βαρόνων του τζόγου;
Τώρα θα θέσουν και σε δημόσια διαβούλευση και νομοσχέδιο για την απόκτηση και κατοχή όπλων. Τέλεια! Θέλουν πρώτα να χάσουμε όλα τα λεφτά μας στο τζόγο, να προλάβουν να πάρουν τους φόρους και μετά να πάρουμε κι ένα όπλο να τινάξουμε τα μυαλά μας στον αέρα.
Όλα για τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Όλα για μια ψεύτικη Ελλάδα, μια χώρα που χάνει το χαρακτήρα της, την ταυτότητά της, τους ανθρώπους της. Γιατί όλοι θα χαθούμε στο πρώτο κύμα μαζί με τα πυργάκια που χτίζει στην άμμο ο ΓΑΠ με τους φίλους του. Σαν παραμύθι με θλιβερό τέλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ