Δηλητηριώδες ψάρι στα ελληνικά νερά


Δηλητηριώδες ψάρι στα ελληνικά νερά

 η ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

 

 


Ένα λαγοκέφαλο βάρους 1,62 κιλών και μήκους 52 εκατοστών αλίευσε ψαράς στο λιμάνι Πατητήρι Αλοννήσου. Πρόκειται για ένα δηλητηριώδες ψάρι που αν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο και οι αρμόδιοι εφιστούν την προσοχή αλιέων και καταναλωτών.
Ο λαγοκέφαλος είναι ένα είδος δηλητηριώδους ψαριού το οποίο πέρασε από τα στενά του Σουέζ στη Μεσόγειο θάλασσα και έχει ήδη εξαπλωθεί στις ελληνικές θάλασσες.
Το συγκεκριμένο ψάρι αλιεύτηκε από ερασιτέχνη στην προβλήτα του λιμανιού του Πατητηρίου στην Αλόννησο και μόλις ο αλιέας το ψάρεψε ενημέρωσε τον λιμενοφύλακα που εκτελούσε υπηρεσία.
Το ψάρι παράγει μια δηλητηριώδη τοξίνη, την Τετραδοτοξίνη ΤΤΧ, η οποία προκαλεί στον άνθρωπο αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο, σε ειδικές περιπτώσεις ευαισθησίας, σε όποιον το καταναλώσει.
Οι αρμόδιοι εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών όταν αγοράζουν ψάρια, καθώς είναι απαραίτητο να τα ελέγχουν πριν τα φάνε, ενώ σε περίπτωση που εντοπιστεί το ψάρι συμβουλεύουν το καταναλωτικό κοινό να μην το πιάνουν με γυμνά χέρια και άμεσα να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς
Χαρακτηριστικά λαγοκέφαλου
Έχει χαρακτηριστικό σχήμα τορπίλης, δύο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματός του, στη ράχη είναι γκριζωπό με έντονα σκούρα στίγματα, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα χαρακτηριστικά δυνατά δόντια σαν ράμφος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ