Ομοσπονδία καρκινοπαθών «Τα ασφαλιστικά ταμεία μας κόβουν τα φάρμακα»

Ομοσπονδία καρκινοπαθών «Τα ασφαλιστικά ταμεία μας κόβουν τα φάρμακα» 

 


Οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να πληρώσουν για να αγοράσουν τα φάρμακα που έπαιρναν δωρεάν μέχρι σήμερα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος.
Πρόκειται για φάρμακα τα οποία έχουν ένδειξη για μία μορφή καρκίνου, αλλά έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη θεραπευτική αντιμετώπιση και άλλου είδους καρκίνου που δεν περιλαμβάνεται στις ενδείξεις. Ενώ ...
μέχρι σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία κάλυπταν τη δαπάνη για την αγορά των φαρμάκων αυτών ακόμη και για μορφές καρκίνου πέραν των αναφερόμενων στις ενδείξεις, σήμερα τα χορηγούν μόνο για την ενδεδειγμένη πάθηση.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος, Περσεφόνη Μήττα, χαρακτηρίζει εγκληματική την απόφαση με την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία «κόβουν» τα φάρμακα από τους καρκινοπαθείς.
«Στους πάσχοντες από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου, το κράτος πρόνοιας ερχόταν αρωγός και χορηγούσε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, τα φάρμακα που χρειαζόταν ο κάθε ασθενής για την περίπτωσή τους όσο ακριβά και αν ήταν. Μ' αυτόν τον τρόπο πολλοί ασθενείς παράτειναν το χρόνο ζωής, βελτίωναν την ποιότητά της και πολλοί από αυτούς θεραπεύονταν. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Η κυβέρνηση θέλοντας να περιορίσει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στρέφεται κατά των καρκινοπαθών και τους κόβει τα φάρμακα ή τους χορηγεί φάρμακα γενόσημα, δηλαδή αντίγραφα των αυθεντικών τα οποία είναι πιο φθηνά αλλά πολλές φορές δεν είναι αποτελεσματικά», τονίζει η κ. Μήττα.
BHMA.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ