Έχουμε τους ακριβότερους λογαριασμούς κινητού στην Ευρώπη!

Έχουμε τους ακριβότερους λογαριασμούς κινητού στην Ευρώπη!

 

 



Τους ακριβότερους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, πληρώνουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα, καθώς ειδικός φόρος που αυξάνεται συνεχώς και υψηλός ΦΠΑ το καθιστούν είδος πολυτελείας, αντί για είδος πρώτης ανάγκης

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο κόστος φορολόγησης της κινητής τηλεφωνίας, ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης (όχι της Ευρωζώνης, αλλά ολόκληρης της Ε.Ε.) καθώς σε κάθε λογαριασμό, ο καταναλωτής πληρώνει ποσό που αναλογεί στο 40%!

Αυτό προέκυψε από έρευνα που έκαναν από κοινού, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ICAP και στην οποία προέκυψε, ότι οι τσουχτεροί λογαριασμοί στην κινητή τηλεφωνία είναι άλλο ένα ελληνικό προνόμιο, καθώς έχει νομοθετηθεί ειδικός φόρος που ονομάζεται τέλος κινητής τηλεφωνίας και ισχύει μόνον στην ελληνική επικράτεια και πουθενά αλλού!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε έναν λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας με κόστος ομιλίας 60 ευρώ, το τελικό ποσό πληρωμής είναι 84,87 ευρώ, καθώς προστίθεται ο ειδικός φόρος που αναλογεί σε 9 ευρώ και ο ΦΠΑ (που αυξήθηκε από 19% στο 23% από πέρσι ).

Δεύτερο παράδειγμα: Για λογαριασμό με κόστος ομιλίας 120 ευρώ, ο επιπλέον φόρος και ΦΠΑ είναι 54,17 ευρώ που επιμερίζεται σε τέλος 21,6 ευρώ και ΦΠΑ 32,4 ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταναλωτικές οργανώσεις, το τέλος κινητής τηλεφωνίας δεν έχει κανένα λόγο εφαρμογής, παρα μόνον εισπρακτικό, ενώ αντιμετωπίζει το θέμα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών ως πολυτέλεια, παρά το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδόν υποκαταστήσει εντελώς τη σταθερή τηλεφωνία και αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης, ενώ η ίδια φορολόγηση δεν εφαρμόζεται στο αντίστοιχο τιμολόγιο του ΟΤΕ για σταθερό τηλέφωνο.

Επιπλέον,σύμφωνα με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας οι συνεχείς αυξήσεις του τέλους κινητής τηλεφωνίας, εκμηδενίζουν κάθε έκπτωση που κάνουν οι πάροχοι και φουσκώνει ολοένα και περισσότερο τον λογαριασμό, παραβιάζοντας τις βασικές αρχές ανταγωνισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ