Η αλητεία με τον Ξενώνα Καρκινοπαθών συνεχίζεται

Η αλητεία με τον Ξενώνα Καρκινοπαθών συνεχίζεται

 

Αν για κάτι πρέπει να κρεμαστούν πολιτικοί, είναι αυτή η ξεφτίλα με τον Ξενώνα Καρκινοπαθών. Επιτέλους, θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά; Ή να του ευχηθούμε να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του, όσα ζουν οι ταλαίπωροι ασθενείς, μήπως και γίνει κατανοητό επιτέλους, τι συμβαίνει ;

Πολύ σοβαρή και αποκαλυπτική ερώτηση   Bουλευτή  
 Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης είναι παράρτημα της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος και δραστηριοποιείται εθελοντικά με έδρα τη Θεσσαλονίκη για δεκαετίες. Με πρωτοβουλία του συλλόγου, αλλά και με τη βοήθεια της ΕΤ3 και καλλιτεχνών ευαισθητοποιημένων στο θέμα της αρωγής προς τους καρκινοπαθείς συγκεντρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ποσό της τάξης των 80 εκατομμυρίων δρχ. για τη θεμελίωση του ξενώνα καρκινοπαθών Βορείου Ελλάδος.
Παράλληλα ζητήθηκε και η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ενέκρινε την ένταξη του προγράμματος στο Γ’ κοινοτική Πλαίσιο Στήριξης και χρηματοδότησε το έργο με 1,5 εκατομμύρια € με μοναδική προϋπόθεση να λειτουργήσει αποκλειστικά ως ξενώνας υποδοχής και για καμία άλλη χρήση. Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και από τον αντίστοιχο σύλλογο των Αθηνών, με αποτέλεσμα ο ξενώνας στην Παιανία να έχει ολοκληρωθεί από το 2005, ενώ αυτός στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, να έχει αποπερατωθεί το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος έχει χωρητικότητα 100 ατόμων, κάτι που θα έλυνε το πρόβλημα της διαμονής των καρκινοπαθών για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Έχει γίνει γνωστή το τελευταίο διάστημα η πρόθεση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας να λειτουργήσει τους ξενώνες όχι για τη στέγαση των ασθενών, αλλά ως ερευνητικά κέντρα, κάτι που έχει οδηγήσει σε παραίτηση τρία από τα μέλη του παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Επειδή τόσο ο ξενώνας των Αθηνών, όσο και αυτός της Θεσσαλονίκης έχουν ανεγερθεί αποκλειστικά με χορηγίες, αλλά και με κονδύλια που προήλθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει συμβάλει πουθενά το κεντρικό κράτος.

Επειδή η μετατροπή του ξενώνα σε ερευνητικό κέντρο, πριν ακόμα την έναρξη της λειτουργίας του θα πλήξει της ζωές πολλών καρκινοπαθών.

Επειδή η άμεση έναρξη της λειτουργίας των ξενώνων θα προσφέρει σημαντικό στήριγμα τόσο στους ίδιους τους καρκινοπαθείς, όσο και στις οικογένειές τους.

Επειδή τυχόν μεταβολή στο καθεστώς λειτουργίας των ξενώνων θα προκαλέσει την απώλεια των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Επειδή το κόστος για τη λειτουργία των ξενώνων είναι μηδαμινό, αφού χρειάζεται για να λειτουργήσει μία γραμματεία και μία καθαρίστρια, καθώς τις υπόλοιπες εργασίες τις αναλαμβάνουν οι περίπου 300 εθελοντές του συλλόγου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Είναι ενήμερη η ηγεσία του Υπουργείου σας το συγκεκριμένο θέμα;
Μπορείτε να παρέμβετε, ώστε να μην μετατραπούν οι ξενώνες σε ερευνητικά κέντρα, αλλά να μεταφερθεί η ευθύνη της έρευνας σε άλλους οργανισμούς, όπως τα αρμόδια Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία;
Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την άμεση έναρξη της λειτουργίας και των δύο ξενώνων;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ