«Σφυροκόπημα» κατά της παιδικής πορνογραφίας

«Σφυροκόπημα» κατά της παιδικής πορνογραφίας

 

Ακόμα και βασανισμούς βρεφών και νηπίων διακινούσαν στο διαδίκτυο οι παιδόφιλοι που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται ήδη 16 Έλληνες και δύο αλλοδαποί και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων.
Προηγήθηκαν κατ' οίκον έρευνες των αρχών σε 43 πόλεις της Ελλάδας.
Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «σφυροκόπημα» κράτησε τέσσερις μήνες...

Όπως ανακοινώθηκε από τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής Μανώλη Σφακιανάκη, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από στοιχεία που προέκυψαν ......
κατά τη διάρκεια παγκόσμιας ψηφιακής έρευνας στο διαδίκτυο, από την οποία διαπιστώθηκε η εμπλοκή χρηστών του Ιντερνέτ από 170 χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικό ίχνη. Για τη χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή, δηλαδή προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας 361 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.

Από την ψηφιακή ανάλυση προέκυψε ότι τα ίχνη αυτά αντιστοιχούσαν στους 177 χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι διακινούσαν στο διαδίκτυο πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικονίζονταν νήπια και παιδιά απο 8 μηνών έως 9 ετών σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους, ενώ περιλαμβάνονταν ακόμα και σεξουαλικοί βασανισμοί νηπίων.

Ανάμεσα σε αυτούς που κατηγορούνται για διακίνηση και κατοχή τέτοιου υλικού, είναι ένας ταξίαρχος απόστρατος από την Πελοπόννησο, ένας εκπαιδευτικός, επιχειρηματίες, ένας σκηνοθέτης, ένας σκιτσογράφος και πολλά πρόσωπα της "διπλανής πόρτας", υπεράνω υποψίας.

Οι συλλήψεις και οι δικογραφίες σχηματίστηκαν στην Αττική, στην Κρήτη, την Πρέβεζα, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, το Αίγιο, την Καλαμάτα, το Γαλαξίδι, τη Λειβαδιά, τη Θήβα, τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Ρόδο, τη Μήλο, την Πάρο, την Κω, τη Λαμία, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Αρτα, την Καλαμαριά, τη Σκιάθο, το Βελεστίνο, την Κατερίνη, την Καρδίτσα, τη Μυτιλήνη, τα Τρίκαλα, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, τη Νάουσα, την Αριδαία, την Κοζάνη, την Πτολεμαίδα, τα Γρεβενά, την Καβάλα, το Κιλκίς, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα και την Ημαθία.

Στις παραπάνω πόλεις και περιοχές με τη συνδρομή Εισαγγελέων μετέβησαν κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου έκαναν έρευνες απο τις οποίες προέκυψε το παραπάνω αποτρόπαιο ψηφιακό υλικό.

Συλλήψεις και στην Ισπανία

Στην Ισπανία, συνελήφθησαν 57 άτομα στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας.

Περίπου 400 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε έρευνα σε 97 κατοικίες και ανάλυση των δεδομένων 20.000 διαδικτυακών συνδέσεων.

Η είδηση από τον διαδικτυακό τόπο του ΣΚΑΙ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ