Παραδόθηκαν οι πρώτες “Δημόσιες Τοιχογραφίες” της Αθήνας

Παραδόθηκαν οι πρώτες “Δημόσιες Τοιχογραφίες” της Αθήνας

 

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος “Δημόσιες Τοιχογραφίες – Ανάπλαση Ψυρρή”, που εφαρμόστηκε με επιτυχία από το Δήμο Αθηναίων, την ΑΕΔΑ & την “Πρόσοψη” σε συνεργασία με την ομάδα Carpe Diem, παρουσιάστηκαν εχθές Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ.μ., σε συνέντευξη τύπου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά

Εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, του προγράμματος “Πρόσοψη” της ΑΕΔΑ και των καλλιτεχνών της Carpe Diem μίλησαν για την πρωτοποριακή αυτή συνεργασία που αφορά την εικαστική παρέμβαση σε τρία κτίρια της περιοχής του Ψυρρή με τη δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών και την βιοκλιματική χρωματική ανάπλαση της πρόσοψής τους.

Κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος ήταν η...

αντιμετώπιση των υπό τοιχογράφηση κτιρίων στο σύνολό τους, η άμεση και έμμεση συμμετοχή ιδιοκτητών και κατοίκων και η ανοικτή στο κοινό διαδικασία υλοποίησης.

Συμμετείχαν ως καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι και δημιουργοί των έργων οι καλλιτέχνες-τοιχογράφοι Βαγγέλης Χούρσογλου στο κτίριο επί της οδού Μιαούλη 4, ο Same84 στο κτίριο στην πλατεία Ηρώων και ο Taxis στο κτίριο επί της Αγαθάρχου 9.

Το πιλοτικό πρόγραμμα εντάσσεται στη συνολική πιλοτική βιοκλιματική παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες του κέντρου, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής, αλλά και την υποστήριξη του υπερτοπικού χαρακτήρα που έχει χαρακτηρίσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συνέχιση της συνεργασίας με την ομάδα Carpe Diem (http://www.carpe-diemact.gr) και του προγράμματος και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, με τον τίτλο “Ζωγραφίζοντας Προσόψεις”.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Πρόσοψη” μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα http://www.prosopsi.gr


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ