Εκστρατεία κατά του αλατιού

Εκστρατεία κατά του αλατιού



Το νέο σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι να μειωθεί το αλάτι στις τροφές. Με αυτό το σύνθημα «Η Επιτροπή Στρατηγικής Περιορισμού του Νατρίου» του ΠΟΥ πραγματοποίησε διήμερο συνέδριο στο Κάγκαρι.
Η συνάντηση έληξε την Τετάρτη και το συμπέρασμα ήταν να προσκληθεί ο πληθυσμός να καταναλώνει λιγότερες ποσότητες αλατιού, προσπαθώντας να συμμετάσχει σε προγράμματα μείωσης του νατρίου στις τροφές.
“Οι χώρες πρέπει να γνωρίζουν πόσο αλάτι καταναλώνει ο πληθυσμός τους, από πού προέρχεται αυτό το αλάτι και πώς να δημιουργήσουν εθνικά προγράμματα μείωσης του νατρίου στο διατροφικό σύστημα» δήλωσε ο δρ. Νορμ Κάμπελ καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι.
Οι Καναδοί τρώνε πολύ αλάτι, σημείωσε ο Κάμπελ , που δεν προέρχεται από τις μαγειρεμένες τροφές αλλά από τα συσκευασμένα τρόφιμα (από την πίτσα μέχρι τα δημητριακά του πρωινού).
Ο δρ Κάμπελ σημείωσε, πως αν οι Καναδοί μειώσουν το αλάτι στην διατροφή τους, πολλές ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση , ο καρκίνος του στομάχου και το άσθμα, θα υποχωρήσουν αισθητά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ