Νιγηρία: Φονικός μόλυβδος δηλητηριάζει εκατοντάδες παιδιά

Νιγηρία: Φονικός μόλυβδο

ς δηλητηριάζει εκατοντάδες παιδιά

 

6 Οκτ 2010
«Περισσότερα από 400 παιδιά» πέθαναν από δηλητηρίαση από μόλυβδο στη βορειοδυτική Νιγηρία στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) Ελ Σάφι Μουχάμαντ Άχμαντ.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους από δηλητηρίαση από μόλυβδο, περισσότερα από 400 παιδιά έχουν πεθάνει τους τελευταίους έξι μήνες» στην πολιτεία Ζαμφάρα, δήλωσε ο Άχμαντ, συντονιστής της MSF στην Άνκα, πόλη τηςπολιτείας αυτής.
«Όμως στην MSF πιστεύουμε ότι ο αριθμός (αυτών που έχουν χάσει τη ζωή τους) είναι πολύ πιο υψηλός από αυτόν», προσέθεσε, εξηγώντας ότι πολλές περιπτώσεις δηλητηρίασης δεν έχουν αναφερθεί καθώς δεν διαγνώσθηκαν ως τέτοιες από τις κοινότητες που έχουν πληγεί.
Επίσης 500 παιδιά νοσηλεύονται στις τέσσερις κλινικές της MSF στη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών.
«Η κρίση με τη μόλυνση και τις δηλητηριάσεις από μόλυβδο στην πολιτεία Ζαμφάρα απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της», σημείωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) Ελίζαμπεθ Μπιρς.
Οι μαζικές αυτές δηλητηριάσεις αποκαλύφθηκαν πριν από μερικούς μήνες, όταν χωρικοί που αναζητούσαν χρυσό σε ορυχείο έφεραν στα χωριά τους πέτρες για τις οποίες δεν γνώριζαν ότι ήταν μολυσμένες με μόλυβδο.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, περίπου 18.000 χωρικοί μπορεί να έχουν πληγεί.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ