Κάρα Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου....

Κάρα Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου

 

Ποιος ξέρει που βρίσκεται η Κάρα του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου και το ένα του χέρι?Εκτίθενται ως λάφυρα στο Τοπκαπι στην Κωνσταντινούπολη. Τι να πω και για όλα τα αρχαία Ελληνικά εκθέματα και Ελληνικά Βυζαντινά που εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης?
Όλη η υφήλιος κάνει τουρισμού με τον δικό μας πολιτισμο, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, σε όλα τα μουσεία του εξωτερικού εκθέτουν Ελληνικό πολιτισμο, οπότε δεν έπαθα σοκ.
Όμως τα οστά ενός...... Αγίου δεν μπορεί να αποτελούν έκθεμα όπως τα  υπόλοιπα λάφυρα σε ένα μουσειακό χώρο. Η Μελίνα Μερκούρη αγωνίστηκε για τα μάρμαρα, λες και μόνο αυτά είναι, αλλά τουλάχιστον ήταν και η μοναδική που αγωνίστηκε για κάτι. Μετά από εκείνη λοιπόν το χάος.
Δεν υπάρχει ούτε κράτος ούτε εκκλησία.
Πηγαίνετε στην Πόλη να δείτε τους άμβωνες της Ροτόντας και της Αγ.Σοφίας Θεσσαλονίκης και τα ψηφιδωτά τους. Πηγαίνεται να δείτε το ώραιότερο ίσως άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου και άπειρα άλλα Ελληνικά αγάλματα και αρχαία μνημεία.
Πηγαίνεται να δείτε την Καρα του Αγ. Ιωάννου και να μην μπορείτε να προσκυνήσετε.
Και το χειρότερο είναι ότι αυτά και άλλα πολλά αποσιωπούνται από τους πάντες, να μην τα ξέρουμε, να μη γνωρίζουμε τίποτα. Ας απαντήσει κάποιος λοιπόν, γιατί τέτοιο ξεπούλημα?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ