Ποιοί είναι τελικά οι κληρονόμοι του Ωνάση;

Ποιοί είναι τελικά οι κληρονόμοι του Ωνάση;

 

Aπό τον αναγνώστη μας yosemite sam, λάβαμε τη παρακάτω επιστολή>
Ο μακαρίτης ο Ωνάσης έκανε κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Οταν πέθανε άφησε την μιση του περιουσία στον ελληνικό λαο μέσω του ιδρύματος.
Αντί ομως αυτή η περιουσία να χρησιμοποιηθεί με όλους τους κανόνες της διαφάνειας για χάρη του φτωχού και ανήμπορου έλληνα, έπεσαν πάνω σαν τα κοράκια οι υπάλληλοι του Ωνάση και έχουν βάλει τα παιδιά τους διαχειριστές του ιδρύματος και τρώνε όλοι καλά.
Αντι το ίδρυμα να διοικείται απο συμβούλιο προσωπικοτήτων το διοικούν τα παιδιά των πρώην υπαλλήλων του Ωνάση παραβιάζοντας τις εντολές που είχε αφήσει στη διαθήκη του ο μακαρίτης.
Για να μπορεί λοιπον να συνεχίζεται αυτό το διαχρονικό σκάνδαλο μπουκώνουν τα λιγούρια της βουλής για να μην τους βάλει κανένας χέρι.
Δες τι έγραφε το 2005 ο Νίκος Δήμου για το..... θέμα:

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο αυτό το καλοκαίρι ήταν η αλλαγή στην ηγεσία του Ιδρύματος Ωνάση. Και πάλι όχι τόσο η ίδια η αλλαγή, όσο η έλλειψη κριτικής και αντιδράσεων. Αυτό που έγινε ήταν πρωτοφανές – το μεγαλύτερο ηθικό ολίσθημα στην ιστορία της ελληνικής κοινωνίας. Οι διοικούντες το Ίδρυμα τροποποίησαν αυθαίρετα (δηλαδή παραποίησαν) την επιθυμία του δωρητή να προΐσταται αυτομάτως του Ιδρύματος όποιος απόγονός του είναι ενήλικος.
Και ας πούμε ότι ήθελαν να αποφύγουν την προεδρία της εγγονής του (παρόλο που η θέληση του νεκρού είναι νόμος). Δεν εμπιστεύθηκαν όμως την διοίκηση σε κάποια πρόσωπα κοινής αποδοχής και αξιοπιστίας (ανώτερους δικαστικούς, πρυτάνεις, ακαδημαϊκούς). Την ανέθεσαν στα …παιδιά τους. Κληρονομικώ δικαιώματι τοποθέτησαν στις θέσεις τους κάτι άγνωστα μειράκια. Αντικατέστησαν τους κληρονόμους του Ωνάση με τους δικούς τους!
Πραξικόπημα που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Κι όμως το Ίδρυμα Ωνάση ανήκει στον ελληνικό λαό. Σε αυτόν το χάρισε ο δωρητής – και όχι στους κληρονόμους των υπαλλήλων του.
Για πολύ μικρότερα πράγματα φρίττουν και αφρίζουν οι εφημεριδογράφοι και σχολιογράφοι. Εδώ, κουβέντα.
Πόσο άσχημα μυρίζει αυτή η σιωπή...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ